• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Čokoládovník
    Napište svůj komentář k receptu

    Čokoládovník

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 10
    doba přípravy: 60 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Čokoládovník
    Čokoládovník
    Čokoládovník
    Čokoládovník
    Čokoládovník
    Čokoládovník
    Čokoládovník
    Čokoládovník
    6fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 6
        ks vejce
      • 250
        g moučkový cukr
      • 250
        g tuk
      • 100
        g hladká mouka
      • 0,50
        balení prášek do pečiva
      • 200
        g čokoláda

    Postup přípravy receptu

    1
    Ušlehat sníh. Šlehat cukr a tuk do hladkého krému, zašlehávat jeden žloutek po druhém, až vznikne hladká hmota, přidat strouhanou čokoládu a mouku s práškem do pečiva. Opatrně ručně vmíchat sníh, nalít do jakékoliv formy a péct, cca 40 min. na 180 °C (záleží na troubě).Z formy vyndat po úplném vychladnutí.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Cheesecake čokoládový

    Cheesecake čokoládový

    Čokoládové cookies

    Čokoládové cookies

    Čokoládové crinkles

    Čokoládové crinkles

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • prajzlem | 2. 12. 2012 09:34

      Jednoduché a všem moc chutnalo. Jen příště použiji místo strouhané čokolády čokoládu na kousky.

    • pippiva
      pippiva | 3. 11. 2012 16:02

      Alespoň uveďte důvod ...

    • helfini mi | 3. 11. 2012 11:48

      davam 5

    • venyss venyss
      venyss venyss | 6. 9. 2009 09:08

      Simčo, moc děkuji za rady, určitě brzy vyzkouším :-)

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 5. 9. 2009 21:17

      Venyss - je tu recept na nepravý marcipán II (tady: http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JPHOEMJPJ&id_kategorie=JNLQIRH5) a je to v podstatě to, jak ho dělám já. Jen považuji za důležité cukr i mléko PŘESÁT, aby se nedělaly hrudky. Nasypu do mísy, promíchám, uprostřed udělám důlek a tam kapnu cca 30 ml vlažné vody, přidám med, olej a pár kapek tresti - já používám mandlovou. Zamíchám, aby se med rozpustil. Pak začnu pomalu promíchávat se sypkými surovinami. Nejprve vznikne kašička, a ta se pak postupně zahušťuje. Pokud vmícháš všechen cukr s mlékem, mělo by to mít konzistenci modelíny. Je-li moc tuhé, přidávám vodu (ale jen tak, že si vždy namočím ruku, kterou těsto propracovávám, ne více) a je-li moc měkké, přidám po lžičce cukru i mléka.

    • venyss venyss
      venyss venyss | 5. 9. 2009 19:00

      Simčo, chtěla jsem Vás poprosit, jestli byste nenapsala přibližné množství na ten marcipán a nějaký postup. Nemám s tím zkušenosti,ale ráda bych to zkusila.

    • Jana H.
      Jana H. | 19. 4. 2009 15:31

      Simčo, já jsem dokonce ani nešlehala bílky zvlášť. Ale fakt je, že to už taková práce není. Já hlavně nesnáším strouhat čokoládu :-)

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 19. 4. 2009 14:20

      Vzhledem k časové tísni jsem vyzkoušela něco z rychlejšího postupu Jany H. Čokoládu a máslo jsem rozpustila, žloutky utřela s cukrem, přilila máslo s čokoládou. Ušlehala sníh a vmíchala do žloutkové hmoty sníh i mouku s prdopečem. Bylo to mnohem rychlejší, na chuti nic neubylo. :-), Byl z toho po natření krémem výborný dort pro dceru. Simča

    • Jana Řezníčková
      Jana Řezníčková | 16. 4. 2009 08:46

      Simčo, díky, díky za vyčerpávající odpověď. Netušila jsem, že ta fotka je od Tebe. Je to moc pěkný. Asi bych taky každou kostičku natřela krémem a potom máčela v čokoládě. Musím to určitě vyzkoušet, bude to dobrota.Počkám ale až budou všichni hoši doma, pro dva lidi se mně to nechce dělat :) Pá.

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 15. 4. 2009 15:36

      Jani, jak jsem psala - pekla jsem to v plechu, měla jsem z toho čokoládový piškot vysoký cca 3 cm, tak jsem to ani neprokrajovala. Ale jsek je vidět z fotky - nakrájela jsem to na čtverečky, každou kostičku potřela máslovim krémem, ochuceným citronovou šťávou a kůrou, čímž se krém stane mírně navinulý a pak jsem jednotlivé kostičky obalila v modelce ze sušeného mléka a cukru a ozdobila květy z téže hmoty, jen obarvené. Vznikly z toho takové jednohubkové minidortíky pro dceru do školy a na kroužek. Jinak - pokud bych chtěla dort, tak to upeču v kulaté formě, bude to vyšší a tím pádem bych to prokrojila, promazala a opět ozdobila.... Simča

    • Jana Řezníčková
      Jana Řezníčková | 15. 4. 2009 13:06

      Zase se objevilo něco dobrého, co už dlouho nikdo nezkoušel.... Mám dotaz na Simču - po upečení už jsi s tím nic nedělala? Jen pocukrovala a krájela na řezy? Díky za odpověď :))

    • Jana H.
      Jana H. | 12. 4. 2009 14:25

      Čokoládu jsem rozpustila spolu s máslem a pak přidala k vyšlehaným vajíčkům. Výsledek stejně výborný a postup trošku snadnější...

    • Erika Danihelova
      Erika Danihelova | 9. 4. 2009 12:50

      Ahojky jsem momentalne ve Svycarsku ..Docela rada varim,ale hlavne pecu.Tento moucnik vypada skvele...Zkusim ho upect na velikonocni pondeli tak mi drzte palecky pak urcite napisu..:)

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 10. 6. 2008 21:59

      Rozkrájela jsem to na čtverečky, které jsem potáhla marcipánem a ozdobila kytičkou. Dcera to brala na MDD do školy. Z jednoho plechu vyšlo 6x9 = 54 kostiček. Posílám Ladience fotku k uveřejnění. S.

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 30. 5. 2008 20:28

      Jolano, ještě jsem si přečetla jednou dotázek a k tomu vyskakování - lehce to nadskočí, ale celkem málo, nmusíš se bát, že by ti to "uteklo" z formy...

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 30. 5. 2008 20:23

      Já nejsem tedy Kristýna, ale pekla jsem tuto dobrotu zrovna včera. Takže: já dávám 250 g másla a 250 g čokolády, zato cukru jen tak 180 - 200 g a mouky 150 g. Toto množství je na 1 dort nebo na řezy na plechu 30 x 40 cm. Postupuji tak, že nejprve máslo a čokoládu dám do vodní lázně a rozpustím, promíchám. Sypké věci promíchám v míse, přidám čokoládovou hmotu a dobře umíchám. Pak vmíchám žloudky a nekonec opatrně "zabalím" tuhý sníh z bílků. Když jsem to pekla v plíšku, tak je toho nižší rstva a tak jsem to pekla asi jen tak 30 minut. Chuťově je to pošušňáníčko!!!!

    • Jolana Janková
      Jolana Janková | 21. 5. 2008 08:19

      Kristýno, prosím Vás, ptala jste se na to, na co já jsem se chtěla ptát, tak jsem čekala na odpověď také, ale nedočkaly jsme se:) Vy jste to vyzkoušela, můžete mi říct, v jaké formě jste to pekla a zda vyskočí? Děkuji

    • Kristyna Novotna
      Kristyna Novotna | 20. 5. 2008 16:17

      Vyborne !!!

    • Kristyna Novotna
      Kristyna Novotna | 12. 5. 2008 22:09

      Muzu pouzit jinou mouku? Nebo striktne se musi dodrzet hladka? A k te forme, nabehne to hodne, ze musim pouzit plech, nebo staci dortova forma? Dekuji

    • Jana H.
      Jana H. | 9. 11. 2006 16:33

      Fantazie. Mňam, mňam, mňam. Nelze vůbec slovy vyjádřit. Dávám 1 *******

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
    Moučníky Zákusky Dorty Svačina Pečení Narozeniny Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Hladká mouka Moučkový cukr Prášek do pečiva Tuk Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Ukrajinský krabí salát

    Ukrajinský krabí salát

    Čočková polévka z komentářů

    Čočková polévka z komentářů

    Metr (šachovnice)

    Metr (šachovnice)

    Lískové koláčky

    Lískové koláčky

    Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

    Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

    Výborná drobenková buchta

    Výborná drobenková buchta

    Ledový salát s karotkou

    Ledový salát s karotkou

    Ovocné smoothie s červenou řepou

    Ovocné smoothie s červenou řepou

    Krémové houbové rizoto

    Krémové houbové rizoto

    Doporučujeme

    20 minut
    Sedlácký salát

    Sedlácký salát

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    40
    Lokše s povidly
    Lokše s povidly
    28
    Škvarkové tyčinky
    Škvarkové tyčinky
    24
    Zeleninový boršč
    Zeleninový boršč
    23
    Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
    Hořčicové hovězí na…
    22
    Bramborový chléb
    Bramborový chléb

    Zajímavé články

    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…

    Sledujte nás

    AHA.cz Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    AHA.cz BOŽE! Co se to stalo s Kate? Vévodkyně k nepoznání!

    BOŽE! Co se to stalo s Kate? Vévodkyně k nepoznání!

    AHA.cz Deník Aha! 25.1.2021

    Deník Aha! 25.1.2021

    Dáma.cz 10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    Dáma.cz Barvy roku 2021 žlutá a šedá: Vyberte si kousky z nových kolekcí i z výprodeje!

    Barvy roku 2021 žlutá a šedá: Vyberte si kousky z nových kolekcí i z výprodeje!

    Ženy.cz Kabelky 2021: Tohle bude nejžádanější tvar roku!

    Kabelky 2021: Tohle bude nejžádanější tvar roku!

    Maminka.cz Poporodní deprese! Máma ukázala dvě odlišné fotky a sklidila neuvěřitelnou podporu!

    Poporodní deprese! Máma ukázala dvě odlišné fotky a sklidila neuvěřitelnou podporu!

    Reflex.cz Hon na Kabátka. Šéf VZP je v ohrožení kvůli očkování proti covidu, jednání o jeho konci je ale absurdní

    Hon na Kabátka. Šéf VZP je v ohrožení kvůli očkování proti covidu, jednání o jeho konci je ale absurdní

    E15.cz Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Abecedazahrady 9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    Další doporučené recepty:

    Čokoládové válečky s chilli papričkami
    Čokoládové válečky s chilli papričkami
    Čokoládové vločky naložené přes noc
    Čokoládové vločky naložené přes noc
    Čokoládové žabky
    Čokoládové žabky
    Čokoládovo-banánové muffiny
    Čokoládovo-banánové muffiny
    Čokoládovo-kokosový dort
    Čokoládovo-kokosový dort
    Čokoládovo-mandlový dort s blumami
    Čokoládovo-mandlový dort s blumami
    • Recepty.cz
    • Čokoládovník
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí