Čočka po orientálsku II.

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Propláchnutou čočku namočit, uvařit do měkka, nerozvařit, nesolit. Uvařenou slít, nechat okapat.
2
V hlubší pánvi osmažit na tuku cibuli na kostičky nebo na proužky, celer nahrubo nastrouhaný, mrkev na půlkolečka (to kvůli vzhledu). Do osmažené zeleniny přidat rajčata krájená na větší kousky, koření, zamichat a pod pokličkou chvíli dusit.
3
Do zeleniny přidat okapanou čočku, zamíchat, prohřát, osolit. Žádná jíška!
4
Nemělo by vypadat jako rozpadající se čočka na kaši utopená v omáčce, je to pohledná čočka v troše pikantní zeleninové šťávy s kousky rajčat a mrkve, "dobarvená" kari kořením. Kdo nemá rád kari, může vynechat, i tak dobré, ale jemné. Nebo použít jiné koření podle obliby - směs pepřů, nasi goreng, špetku chilli. Výborné samo o sobě, hladovci můžou doplnit sázeným vejcem.
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Čočka Kari Mrkev Olej Rajčata Saturejka Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva P.
    Eva P. |

    27. 1. 2010 10:46

    Opravdu moc dobre, i ve zjednodusené forme. vyborny napad jak varit cocku trosku jinak. Zopakuji.

  • Eva P.
    Eva P. |

    14. 11. 2008 11:18

    Moc dobré !

  • Světlana
    Světlana |

    15. 7. 2007 11:13

    Ideální jídlo do horkého počasí :-) Syté, lehké, výrazné.

  • Otto W.
    Otto W. |

    1. 1. 2007 21:54

    Tak to skusim dnes. Cocka mimo jidla je tez tradice na 1.1. ( Ze pry se udrzi penize cely rok)I v to pochybuji. Ale celkem mam cocku rad ale snazim se vyhnout jisce. Jiska mi nejak nesedi.

  • Jana V.
    Jana V. |

    28. 11. 2006 01:05

    Vypadá to skvěle,určitě vyzkouším.

Abecední seznam: