Čína - hodně rychlá

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Lol@

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso prsa ( vykostěná stehna nebo vepřová kýta)
    • cibule
    • houby
    • sojová omáčka
    • worcestrová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý
    • koření - čína
    • rostlinný olej
    • čínské nudle (Prodává je kdejaký vietnamec)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na drobné kousky, rozpálíme olej, zpěníme cibulku, přidáme maso, houby a osmažíme, osolíme, opepříme, okořeníme, přidáme sojovku a worchestr. Zvlášť si uvaříme nudle dle návodu, scedíme a přidáme k masu a osmažíme. Dle chuti můžeme přidat koření.
2
Rychlovka, která je moc dobrá. Můžete dle fantazie přidat zeleninu či co doma najdete, ale pak už je to "klasika" čína.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Barunkka
    Barunkka |

    23. 7. 2012 17:46

    Snažila jsem se dělat čínu podle hodně receptů, ale jako začátečníkovi se mi jich dobře povedlo jenom pár.. a tahle připomínala tu z restaurace chutí nejvíce! :-) Moc dobrá a rychlá.. i na moje šnečí tepmo.. :D

  • Jakub Bakalár ("bakalarjakub@gmail.com)
    Jakub Bakalár ("bakalarjakub@gmail.com) |

    5. 7. 2011 16:10

    Recept nic moc. Ale ten dodatek Čínské nudle (Prodává je kdejaký vietnamec) - je vážně ubohý. Tady za to se stydte :)

  • Anonym
    Anonym |

    25. 11. 2007 09:51

    Asi bych to nenazývala "čínou", protože s čínou to má společné snad jen to pokrájení na kousky.

  • Anonym
    Anonym |

    24. 11. 2007 21:50

    kritizovat umi kazdy... ja to delam podobne ;)

  • Bea
    Bea |

    21. 11. 2007 14:42

    V Číne sa síce Worchester bežne predáva, ale neviem neviem, do ktorého jedla ho pridávajú, pán Kamil má pravdu, a navyše, najprv treba osmahnúť mäso - po častiach, rýchlo vo woku, zvyknem ho odkladať do sita, prebytočný olej steká do misky, a v oleji, čo zostane vo woku rýchlo opražím zeleninu - /papriku,cesnak,cibuľu, pór, samozrejme zázvor a čo kto chce a do toho späť vkladám mäso a prelievam omáčkou - podľa receptu, u nás sa zvyčajne varí čína "naopak", teda najprv cibuľa atd., čo sa v/u názvu týka, každá čína je rýchla, vyžaduje rýchle varenie, ale príprava jedla trvá troška dlhšie - všetko treba patrične nasekať, nakrájať na čo najmenšie a najtenšie kúsky...to je niekedy kameň úrazu, najmä, keď sa pripravuje obed s viacerými druhmi mäsa - číňan málokedy je len jedno jedlo, vždy musí byť najmenej toľko druhov, koľko je spolustolovníkov, ináč prajem všetkým veľa chuti nielen do jedla ale aj do prípravy /a bez woku nech to nikto ani neskúša, variť v panvici je to trápenie/

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    20. 11. 2007 16:04

    Jako v minulých receptech na čínu připomínám, že chuti velice prospěje česnek a zázvor a anglickou omáčku worchestr, pokud by si to chuť vyžadovala, bych každopádně nahradil ústřicovou omáčkou. Lucinko, příště to zkus, uvidíš, že tě tato úprava nezklame.