Cibulové řízky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      plátek maso vepřové nebo kuřecí řízky
    • 2
      kelímek sladká smetana
    • 2
      ks cibulová polévka - v sáčku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky mírně naklepat (dá se to dělat z vepřových, krůtích nebo kuřecích, dokonce i kotlety jdou) a položit na plech s větším okrajem.
2
Posypat cibulovou polévkou a zalít sladkou smetanou.
3
Já to peču v předehřáté troubě (elektrická) asi na 180 °C necelou hodinu.
4
Občas se na to podívám a lžící rozetřu smetanu po řízkách.
5
Dají se k tomu jíst jakékoliv těstoviny a nebo brambory.
6
Recept jsem objevila v dolním rakousku před 10 lety.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Venc
    Venc |

    3. 12. 2010 14:27

    Musím se přiznat že na poprvé ....(asi jsem neměl správné chuťové buňky zrovna doma )...jsem si říkal že to ujde...ALE...druhý den, opak byl pravdou nejen že výrazná chuť mně doslova omráčila ale ješte jsem olizoval plech u mně 1...... :-P

  • Iveta Bílková
    Iveta Bílková |

    20. 4. 2008 17:28

    Nebylo to špatné.

  • Lenka
    Lenka |

    18. 1. 2008 11:58

    Překvapivě velmi povedené! Měla jsem trochu strach z té polévky, ale vážně je to delikatesa. Přidala jsem ještě cibuli, polévku jsem nesehnala cibulovou, použila jsem pórkovou. Příložila jsem ještě brokoliciv páře. Příště zkusím chilli. Děkuji za výborný nápad!

  • Radka
    Radka |

    26. 11. 2007 13:30

    Vařila jsem včera. Manžel, který cibuli moc nemusí se olizoval až za ušima. Protože máme rádi ostrá jídla, přidala trušku chilli.

  • Helena Maxikova
    Helena Maxikova |

    25. 11. 2007 16:31

    Vsechno co Veronika uvari, je dobre a vyzkousene.

  • Veronika Lindner
    Veronika Lindner |

    25. 11. 2007 13:32

    Pane Petre,zkuste se podivat po polevce od firmy Magi.Jinak ja je mam zakoupene v rakousku u Lidlu,kupuji si jich vzdycky alespon 20 do zasoby.Nemusi to byt francouska,staci obycejna cibulacka.Pani Jano,ja verim,ze to s tim porkem urcite taky moc dobre chutna.Jak vidim,da se to jakkoliv obmenit.To me tesi.Preju vsem dobrou chut!

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    23. 11. 2007 17:21

    Já jsem taky cibulovou polévku nenašla,ale koupila jsem pórkovou,na maso dala kolečka cibule a zalila smetanou.Bylo to vynikající.:o)

  • Petr
    Petr |

    23. 11. 2007 11:49

    a ta Francouzská polévka z pytlíku je od jaké firmy?

  • milena kubikova
    milena kubikova |

    22. 11. 2007 12:29

    toto je fajnotka. strasne davno som to videla v tv varit evu mazikovu, ale v tom case nebolo dostat cibulove polievky v sacku, taksomto prvykrat vyskusala az niekedy pred 5 rokmi. k receptu niet co dodat.....azda ze opatrne so solou....ja to vvlastne nesolim vobec. je to vyborne aj ako studene, ked si ukrajujeme priamo z pekaca. toimuto receptu davam hned 1.