Chlebíčky s ančovičkami

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 80 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      lžička tymián sušený
    • olivový olej
    • 1
      ks cuketa
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • 1
      ks bageta
    • 100
      g bazalkové pesto
    • 20
      ks ančovičky
    • 1
      hrst černé olivy
    • 1
      snítka kopr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli oloupejte, pokrájejte na tenká kolečka a dejte do misky spolu s tymiánem. Pak ji zalijte olivovým olejem tak, aby byla zcela ponořená. Překryjte fólií a nechte odležet alespoň 1 hodinu, ideálně do druhého dne.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu!

2
Cuketu nakrájejte na tenké plátky, v míse je promíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje, solí a pepřem a postupně opečte na rozpálené pánvi z obou stran. Je-li třeba, nechte přebytečný olej odsát na papírové utěrce.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Bagetu nakrájejte šikmo na plátky, potřete z obou stran olivovým olejem a zlehka opečte na pánvi. Namažte pestem, na něj naskládejte cukety, přidejte po ančovičce a několika kolečkách marinované cibule. Chlebíčky dozdobte pokrájenými olivami a snítkami kopru.
4
Tip: Marinovaná cibule je skvělý trik. Pár koleček dochutí lecjaký pokrm, co vám zbude, uložte ve sklenici do lednice, vydrží tam i týden.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.