Česneková polévka

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      svazek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka drcený kmín
    • 250
      g brambory
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 30
      g sádlo
    • 150
      g chléb kmínový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupaný česnek rozetřeme se solí, dáme do osolené vody, přidáme tlučený kmín, oloupané brambory nakrájené na kostky, majoránku a sádlo. Polévku vaříme tak dlouho, až jsou brambory měkké. Nakonec ji okořeníme mletým pepřem a vsypeme do ní nakrájený chléb opečený na sádle.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zdeněk
    Zdeněk |

    4. 7. 2013 21:27

    Vařit česnek mi případá špatné. Já dělám česnečku takto: Oloupu česnek ,poláchnu ho a rozmačkám. Do talíře dám česneku podle chuti a podle toho kolik ho snesu. K němu dám instantní nudlé ( může se dát cokoli co komu chutná.Třeba opečený chléb.) , polévkové koření, přiměřeně sádla a celé to zaliju vroucí vodou. Může být místo vody i vývar. K takto připravené polévce zakusuji chléb.

  • Tynyna
    Tynyna |

    26. 6. 2013 14:02

    Výborná...též jsem přidala trocha masoxu a dobrá :-[ samozřejmě + sýr :-)

  • markéta
    markéta |

    23. 1. 2013 14:27

    negativní.

  • Jan
    Jan |

    29. 4. 2012 21:37

    Proč to vyplivuješ?

  • Janeba
    Janeba |

    22. 4. 2012 10:00

    Ano, ženské!! Voda žádná a chleby zahodíme. Moc dobře napsané

  • Jana T.
    Jana T. |

    2. 10. 2007 07:46

    Petro, možná jste přehlédla, že polévka je pro 4 porce. Z toho vyplívá , že dáme asi jedem litr vody. Polévky většinou počítáme 1/4 l na osobu. Pokud nemáme velké jedlíky, potom si poměr upravíme.

  • mária
    mária |

    1. 10. 2007 18:41

    V našej rodine sa do cesnečky bujón nikdý nepoužíval. Je vynikajúca aj bez bujónu.Treba uvariť, ochutnať a potom hodnotiý.

  • Petra
    Petra |

    4. 9. 2007 19:54

    Dělám podobnou, ale česnek přidávám až ke konci. Přijde mi škoda, aby se vařil už od začátku. Je dobré přidat bujonek, já používám bio bujony. Mňam mňam. Ještě mě docela pobavilo, že víme úplně přesně kolik sádla apod., ale protože tam není množství vody tak to trochu zavádí. Někdo přidá vody málo a shoří mu z česneku pusa a někdo moc a je to taky nic moc. Takže ideální psát množství úplně u všeho nebo to naopak vzít celé jen orientačně.

  • Roman
    Roman |

    8. 5. 2007 14:58

    Nakonec jeste pridavam nastrouhany syr Eidam cim vic tim lip ;-)

  • Anonym
    Anonym |

    26. 11. 2006 16:56

    Do česnečky dávám kromě brambor - bez kmínu - také polévkovou zeleninu, trochu česneku vařím dohromady s polévkou, další česnek pokrájím na drobno do hotové. Sádlo nepoužívám, spíš kousek bujonu.

  • Katka Altmanová
    Katka Altmanová |

    25. 11. 2006 19:10

    Sádlo nepoužívám, dávám máslo či olej a česnek přidám ještě na konec, aby byla víc cítit.Nakonec přidám rozkvedlané vejce. Je to mňam nejen na kocovinu, ale i na nachlazení. A ten bujon opravdu není potřeba. 1

  • eviku
    eviku |

    25. 11. 2006 19:07

    Milá Lenčo, " o ničem" je kritizovat něco, co jsem nevyzkoušela. Je to výborná česnečka, i bez bujónu, šmrnc jí dá vývar brambor. Ochutnejte někdy vodu po uvaření brambor, je docela dobrá (a taky prý obsahuje cenné látky vylouhované z brambor).

  • Lenča
    Lenča |

    25. 11. 2006 15:47

    Moc se mi nezdá česnečkačka bez vývaru či kostky bujónu. Podle mě by to bylo o ničem

  • Zuzana Bugárová
    Zuzana Bugárová |

    28. 3. 2006 18:30

    Takto robievam cesnakovu polievku uz dlhe rôčky a je skvela. Doporucujem

  • léna
    léna |

    12. 12. 2005 12:43

    Po opici je nejrychlejší a nejstravitelnější variantou oukropeček, kdy uvaříte drobně nakrájené brambory s kmínem, na talíř dáte třený česnek se solí, majoránku a sádlo dle chuti a zalejete horkým vývarem. to je za deset minut :-)

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    2. 12. 2005 14:41

    Mňa by skôr zaujímala doba prípravy. Za 60 min sa zemiaky narezané na kocky rozvaria.

  • anonym anonym
    anonym anonym |

    2. 12. 2005 14:11

    no zajimalo by me jestli je opravdu tak dobra jak tu nekteri pisete diky

  • Andrea Gergelová
    Andrea Gergelová |

    23. 9. 2005 11:19

    česnečku dělávám často,máme ji rádi.Zkusila jsem i tuhle a je dobrá.Lehce osmahnutý česnek je skvělý.Někdy zkuste přidat do polévky tavený sýr, dva i tři kousky,podle množství vody, nechte rozvařit a nakonec přidejte petrželku.

  • Danča
    Danča |

    10. 4. 2005 14:03

    Je to nejlepší lék proti kocovině:))))

  • Lukáš
    Lukáš |

    26. 2. 2005 14:54

    mňam mňam

  • Marie krejzarova
    Marie krejzarova |

    5. 1. 2005 18:57

    Díky za receptík už jsem ho vyzkoušela byla to bašta.

  • Míla Kořínková
    Míla Kořínková |

    2. 1. 2005 13:51

    Zkuste třeba "česnečku krémovou " : česnek dle chuti, 2 lžíce oleje nebo sádla, 1 kostku bujónu, 2 lžíce hl.mouky , kari, pepř, majoránku, drc.kmín 1 šlehačku, sůl, ev. vegetu ( tu já nedávám) - prolis.česnek rychle osmahnout, přidat koření, vývar, povařit a nakonec smetanovou záklechtku , ještě chvilku povařit.

  • marie krejzarova
    marie krejzarova |

    1. 1. 2005 19:56

    Zná někdo ještě jinačí recept na česnečku? Manželovi moc nechutná.Díky.

  • pali
    pali |

    20. 11. 2004 12:25

    mnam,mnam dakujeme za vybornu polievocku!

  • Ajik
    Ajik |

    15. 10. 2004 17:15

    Chutne a vonave,hlavne pro ty co ji nechteli...:-)))

  • Romana
    Romana |

    7. 10. 2004 10:41

    Velmi chutné

  • Janča
    Janča |

    12. 9. 2004 08:00

    Dobrá po noční pařbě... :-)

  • Anonym
    Anonym |

    4. 4. 2004 15:19

    dobra basta diky