Čekanka s tymiánem a slaninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jarka O.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čekanky očistíme a podélně rozčtvrtíme. Mělkou zapékací nádobu vytřeme olejem, rozložíme čekanku, do mezer rozmístíme koření, přidáme oloupané celé stroužky česneku, ještě trochu zakapeme olejem, osolíme a opepříme.
2
Přikryjeme alobalem a pečeme asi půl hodiny při 200 °C. Slaninu nakrájíme na proužky a rozmístíme po čekance a už bez alobalu pečeme, až bude slanina křupavá. Nejlépe k tomu chutná tmavý chléb nebo čerstvá bageta.

Komentáře k receptu

  • Gabriela B
    Gabriela B |

    26. 2. 2006 17:42

    Paní Oumarová, děkuji za recepty s čekankou. Já mám čekanku moc ráda, ale zatím jsem ji používala spíše jen do salátů. Určitě vyzkouším.

Další doporučené recepty: