Čalamáda trochu jinak

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • dýně 2,5 kg
    • 5
      ks cibule Velké
    • 400
      g zelená paprika
    • 400
      g kukuřice Sladká
    • 4
      lžička sůl
    • 2
      stroužek česnek
  • Nálev
    • 1
      l voda
    • ocet 2,5 hrnku
    • cukr krupice 1,5 hrnku
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička kari

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dýně oloupeme a nastrouháme, přidáme sůl, cibuli a papriku nakrájíme na nudličky a vše promícháme s kukuřicí, zakryjeme a 3 hodiny necháme odstát. Potom jemně vymačkáme a slijeme tekutinu.
2
Přísady na nálev svaříme a vmícháme do zeleniny. Naplníme do skenic a sterilujeme přibližně 20 minut při 85 °C. Konzumujeme nejdříve za 3 týdny.

Komentáře k receptu

  • Petra Plevová
    Petra Plevová |

    5. 11. 2007 08:43

    Tenhle recept mě docela zaujal a ráda bych ho vyzkoušela(když se dýně urodí,tak je každý recept dobrý).Chci se zeptat:1.dýni strouháte na jemném,nebo na hrubém struhadle? 2.můžu použít mraženou kukuřici?(jinou nemám) 3.na odměření surovin do nálevu používáte 1/4l hrnek?Děkuji za odpověď.