Brambory v pánvi

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g anglická slanina
    • 2
      ks pórek
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      g žampiony čerstvé
    • 750
      g brambory
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce máslo
    • 4
      ks vejce
    • 1
      špetka pepř mletý
    • kadeřávek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a také pokrájíme na drobno. Pórek očistíme, opereme a posekáme na tenká kolečka. Ta vložíme do vroucí vody a přibližně 4 minuty povaříme. Potom dáme kolečka pórku na síto okapat. Žampiony opláchneme, pečlivě osušíme a přepůlíme. Oloupeme brambory, opereme a rozčtvrtíme.
2
Na suché pánvi rozpustíme slaninu a shrneme na stranu. Do pánve přilijeme olej, který zahřejeme, a při střední teplotě na něm opékáme brambory za stálého obracení zhruba 20 minut. Asi po 10 minutách přidáme k bramborám do pánve houby a za dalších 5 minut pórek. Nakonec směs osolíme a opepříme.
3
Mezitím si ve druhé pánvi zahřejeme tuk a při střední teplotě na něm připravujeme sázená vejce. Vejce posypeme špetkou soli a hrubě mletého pepře. Brambory v pánvi podáváme se sázeným vejcem a ozdobíme kouskem kadeřavé petrželky.

Komentáře k receptu

  • sarka
    sarka |

    10. 1. 2006 13:01

    brambory jsou vařené nebo syrové?