Bramborový salát s matjesy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,2
      kg brambory
    • sůl
    • 1
      svazek ředkvička
    • 150
      g nakládané okurky
    • 2
      ks jablka
    • 6
      ks majtes - filety
    • 500
      g nízkotučný jogurt
    • 3
      lžíce smetana
    • 7
      lžíce sladkokyselý nálev z okurek
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce kopr (Lze i zmrazeného nebo sušeného)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme v mírně osolené vodě asi 20 minut, poté slijeme a necháme vychladnout, oloupeme nebo necháme ve slupce. Ředkvičky očistíme a opláchneme, nakrájíme na kolečka, okurky na kostičky, jablka na malé kousky stejně jako matjesy. Jogurt smícháme se smetanou, nálevem z okurek, osolíme, opepříme a přidáme kopr. Brambory nakrájíme na plátky a opatrně promícháme s dresinkem.
2
Nakonec vmícháme ředkvičky, jablka a okurky. Podle chuti ještě dosolíme a dopepříme, popř. dochutíme trochou nálevu. Dáme na talíře a poklademe kousky matjesů.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.