Bramborový salát bez brambor

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 10
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks jablka
    • 1
      ks cibule
    • 3
      g nakládané okurky
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      lžička hořčice plnotučná 1-2
    • 1
      plechovka sterilovaný hrášek malá
    • 100
      g měkký salám nebo šunky
    • 2
      kelímek bílý jogurt 1-2
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme nastrouhanou mrkev, nakrájenou uzeninu, okurky, cibuli, hrášek, okořeníme pepřem, osolíme a promícháme jogurtem, který jsme ochutili hořčicí. Necháme proležet a podáváme místo bramborového salátu k masu apod.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    6. 10. 2006 18:41

    To byl původní název receptu z nějakého televizního pořadu, myslím, že z receptáře.

  • Di
    Di |

    6. 10. 2006 14:49

    Tak to musím zkusit s těmi sýrovými placičkami nebo smaženým sýrem. Tak vida, k něčemu to bylo i mně, že jsem recept připomněla.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    6. 10. 2006 14:10

    Prosím, prečo zemiakový, keď tam nie sú zemiaky ? Nebolo by lepšie napísať zeleninový s jablkami ?

  • Jamat
    Jamat |

    6. 10. 2006 13:10

    Jo, a uzeniny jsem vynechala a hořčici jsem použila dijonskou. Naprosto úchvatné!!!

  • Jamat
    Jamat |

    6. 10. 2006 13:08

    Výborný salát, místo hrášku, který moc nemusím jsem nakrájela 2 stonky řapíkatého celeru, jogur a majonézu jsem dala podle Vašich rad v poměru 1:1. Se smaženými sýrovými placičkami z těchto stránek vynikající!!! Ohodnoceno 1.

  • Alina
    Alina |

    4. 10. 2006 18:49

    K tomuto receptu musím napsat, že ho dělám ráda a všem nám chutná a to nejlépe ke smaženému sýru nebo fritovanému kuřeti a nebo jen tak vychlazený se slanými tyčinkami nebo vypečeným dalamánkem. Souhlasím s Di také někdy dávám půl majonézy a půl jogurtu

  • Di
    Di |

    4. 10. 2006 17:14

    Škoda, že tento skvělý recept zapadl. Tak ho trochu připomeňme. Já dělám sálát z jablek bez salámu a místo hrášku dívám vařené bílé fazole, hodí se i sója. Určitě to je zdravé pochutnání, zvláště když dáme místo majonézy jogurt, nebo alespoň půl na půl. Nejraději k němu mám pečení kuřátko.

  • Stáňa Nová
    Stáňa Nová |

    21. 7. 2004 18:48

    Dala jsem jako podklad pro obloženou mísu, strávníkům i přes počáteční nedůvěru salát moc chutnal, dala jsem místo čistého jogurtu jogurtovou majonézu

  • Hana Janů
    Hana Janů |

    21. 7. 2004 18:30

    Lahodné, podávala jsem ke smaženému filé, dobrá kombinace