Bramborový džuveč

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 500
      g cibule
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      špetka paprika - sladká
    • 2
      dl vývar
    • 1
      dl kyselá smetana
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozšťoucháme nebo prolisujeme. Přidáme k nim vejce, špetku soli, lžíci mouky, sádla a vypracujeme těsto, z něhož vytvoříme malé karbanátky. Karbanátky osmažíme na sádle. Pak do téhož sádla nasypeme cibuli nakrájenou na půlkolečka, osmahneme ji, osolíme, opepříme a opaprikujeme.
2
Vývar z masoxu rozmícháme s kysanou smetanou a lžící mouky a zalijeme tím cibuli. Do zapékací misky urovnáme vrstvu cibule, vrstvu karbanátků a opět cibuli, vše zalijeme 3 lžícemi oleje a zapečeme v troubě při 200 °C asi 20 minut.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.