Bramborová vánočka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g cukr mletý
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 150
      g máslo
    • hnědý rum
    • 500
      g brambory vařené
    • 0,5
      l mléko
    • rozinky
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • ořechy
    • 60
      g droždí
    • badyán
    • 1
      ks vejce na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do velké mísy nasypeme mouku, nastrouháme do ní vychladlé brambory a vmícháme změklé máslo.
2
Z části cukru, vlažného mléka a kvasnic uděláme kvásek.
3
Zbylý cukr s badyánem, mlékem a rumem vmícháme do základu a doplníme kváskem, rozinkami a nasekanými ořechy. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého vyválíme 9 válečků. Ze 4 upleteme spodní část vánočky a ze 3 prostřední cop. Dva poslední stočíme jako šňůru a dáme jako vrchní část vánočky, konce podložíme pod spodek.
4
Vánočku potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi hodinu.
5
Po vychladnutí pocukrujeme.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.