• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramboračka
Napište svůj komentář k receptu

Bramboračka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 12
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramboračka
Bramboračka
Bramboračka
Bramboračka
Bramboračka
Bramboračka
Bramboračka
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tato vydatná polévka patří k české klasice. Zasytí i největší jedlíky, zahřeje v chladných dnech a potěší vaše chuťové pohárky. Kromě brambor v ní nesmí chybět houby, kořenová zelenina a voňavé koření.

Suroviny

4 porce
    • 1
      hrst sušené houby
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks celer
    • 1
      ks kořen petržele
    • 4
      ks brambory střední, varný typ B
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      hrst petrželová nať hladkolistá
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Houby dejte do misky, zalijte asi 250 ml horké vody a nechte nasáknout. Mezitím očistěte zeleninu. Mrkev, celer a petržel nakrájejte na malé kostičky, brambory na kostky. Cibuli nasekejte nadrobno.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V hrnci rozpusťte máslo, přidejte kořenovou zeleninu a restujte dozlatova, pak přimíchejte cibuli a ještě chvíli restujte. Základ zaprašte moukou a 2 minuty restujte. Vlijte houby i s vodou, přidejte brambory, zalijte asi 750 ml vody, osolte a ochuťte kmínem. Vařte asi 20 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

3
Přidejte nasekaný česnek, majoránku a už jen nechte přejít varem. Na talířích posypte nasekanou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramboračka s podmáslím a ztracenými vejci

Bramboračka s podmáslím a ztracenými…

Bramborový krém s chorizem

Bramborový krém s chorizem

Bramborovo-cizrnová polévka s koprem

Bramborovo-cizrnová polévka s koprem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anevanu | 11. 8. 2020 00:02

    Mojí tetě je 82 a , prostě je z doby ,kdy se vaření neodbývalo .Už toho vzhledem k věku moc nejí.Téhle bramboračky snědla 4 plné sběračky a byla jsem pochválena .Jen místo 750 ml vody jsem dala 750ml domácího hovězího vývaru, neboť jsem ho zrovna měla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Bramboračka Vegetariánské a zdravé
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Česnek Cibule Drcený kmín Hladká mouka Kořen petržele Majoránka Máslo Mrkev Petrželová nať Sůl Sušené houby

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Trhanec

Trhanec

Bábovka s jablky a ořechy

Bábovka s jablky a ořechy

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Tvarohový mřížkový koláč II.

Tvarohový mřížkový koláč II.

Kokosová rýže se skořicí

Kokosová rýže se skořicí

Cuketová žemlovka (nádivka)

Cuketová žemlovka (nádivka)

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

28
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
24
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
23
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Hana Heřmánková se zbavila snachy Nikol: Vzala jí funkci v divadle! Přitom je stále manželkou jejího syna…

Hana Heřmánková se zbavila snachy Nikol: Vzala jí funkci v divadle! Přitom je stále manželkou jejího syna…

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Božský koláč
Božský koláč
Božský mrkvový koláč
Božský mrkvový koláč
Brabantské dortíčky
Brabantské dortíčky
Bramboračka
Bramboračka
Bramboračka - houbovačka
Bramboračka - houbovačka
Bramboračka naší babičky
Bramboračka naší babičky
  • Recepty.cz
  • Bramboračka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact