• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Bradavice
    Napište svůj komentář k receptu

    Bradavice

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.8
    hodnotilo: 5
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Bradavice
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 150
        g tuk nejlépe domácí sádlo
      • 150
        g cukr
      • 200
        g polohrubá mouka
      • 60
        g kakao hořké
      • 1
        balení vanilkový cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Ze surovin zpracujeme tuhé těsto, které bývá trochu drobivé a necháme odpočinout. Potom tvoříme malé kuličky, které trošku zploštíme dlaní - budou trochu popraskané, ale tak to má být! Zploštělé kuličky klademe na plech vyložený pečicím papírem, pečeme v mírné troubě a hodně hlídáme, díky vyššímu obsahu kakaa se snadno připalují!
    2
    Po upečení a vychladnutí zdobíme citrónovou polevou a půlkami vlašských ořechů.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kozí brada - novoroční zelňačka

    Kozí brada - novoroční zelňačka

    Boubínské bramboráčky

    Boubínské bramboráčky

    Brampatáčky

    Brampatáčky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • citronka | 29. 5. 2016 19:46

      To známe, ale pod názvem Sádlové hrudky ! Nahoru dáváme lískový oříšek ! Kdo chce, polije čokoládou, já mám nejraději kokosovou šlehačku ! ( ona na tom samozřejmě nedrží tak dobře, jako čokoláda) :-) :-P :-[ :-)) <3

    • renika | 17. 3. 2011 16:19

      V nasi rodine podobne sadlove delame spoustu let,patri mezi osvedcene a oblibene.Peceme je velmi zvolna,skoro susime a ze jsou hotove poznam kdyz se delaji pory.Co to zkusit...?

    • karlík
      karlík | 2. 3. 2011 18:15

      byl to hnus :-( =-O :-$

    • kkkjjj
      kkkjjj | 2. 12. 2010 15:10

      dejte tam obrázek

    • Monika
      Monika | 12. 12. 2007 12:27

      "Sádlové" děláme v naší rodině už léta a patří mezi ty nejoblíbenější. Jen pečeme z hladké mouky a poměr sádlo-mouka-cukr je 200dkg + 4 lžíce kakaa. Zdobíme půlkou mandle.

    • JanaSebua
      JanaSebua | 25. 11. 2007 12:25

      Tenhle recept znám od malička, dělala to babička, říkala tomu sádlové koláčky a ořech vlepovala marmeládou. My jsme to trochu předělali, dáváme méně kakaa, děláme z těsta kopečky a navrchu zdobíme kouskem mandle. Říkáme tonu sádlová ňadérka a máme to moc rádi.

    • Světlana Tezzelová
      Světlana Tezzelová | 14. 12. 2006 13:19

      já tento recept dělám již mnoho let, dávám tam ale sádlo kupované, které je specielně ztužené, jen jednou jsem dala domácí a měla jsem z toho připálené rozteklé placky, které šly slepicím, takže jen kupované sádlo

    • Mila Petrová
      Mila Petrová | 28. 11. 2006 13:31

      Delam neco podobneho,ale s hladke mouky a pridavam hrst orechu.davam na vymazany plech a pecu v ddbre vyhrate troube.Cukrovi vydelam z trouby ,kdyz je jeste mekke,trosku vypada jak nedopecene.Nedrobi se.

    • helena vejnarová
      helena vejnarová | 26. 11. 2006 17:52

      nepovedlo se mi to drobilo se to a nebylo to k jídlu

    • Dana Svobodová
      Dana Svobodová | 24. 11. 2006 23:22

      Ani mně se tento recept nepovedl, takže myslím, že není chyba na naší straně, ale že je tento recept špatný. Navíc mi těsto moc nechutnalo, ani manželovi, který rád uždibuje syrová těsta. Po upečení jsem měla plech plný drobků. který jsem dala slepicím.

    • Jana Wernischova
      Jana Wernischova | 21. 12. 2005 14:43

      Takže autorce nebo autorovi tohoto receptu se omlouvám - mám dojem, že se mi letos povedla nakoupit "pěkně vykutálená mouka", tj. bez lepku, protože jsem se neuvěřitelně vydováděla se vším cukrovím, tj. i s mými oblíbenými letitými předpisy. Smůla je, že mám ve zvyku nakoupit všechno najednou, pak najednou zadělat všechna těsta a postupně péct, takže ne výměnu mouky už bylo pozdě. Nenechám se ale odradit a určitě je zkusím znova.

    • Jana Wernischova
      Jana Wernischova | 15. 12. 2005 20:29

      Tak hotovo. Někde musí být nějaký fígl, který neznám, ale dopadla jsem dost podobně jako paní Ivana. Na základě její zkušenosti jsem je aspoň rozmístila dál od sebe, jinak jsem měla jednolitou masu přes celý plech - takhle mám 3 plechy drobků. Zkoušela jsem péci při různých teplotách, ale buď upečené nespálené a ropzpadlé nebo dole spálené a méně rozpadlé nebo dole dobré, uvnitř nedopečené. Tak jsem ty drobky smíchala s kokosem a rumem a nadělala z nich polokoule na linecká upečená kolečka, navrch pak tu citronovou polevu a ořech a je to bezvadné, i když něco úplně jiného. Opravdu nevím kde je chyba, vánoc už mám za sebou pár desetiletí a bábovky na pískovišti mně šly taky! :-)

    • Jana Wernischova
      Jana Wernischova | 15. 12. 2005 11:50

      Tak Ivano, já vám zítra povím, jak jsem dopadla já. Bradavice už jsou na plechu a za moment jdu péct. Mě se taky těsto drobilo, takžejsem ho hodně propracovala - a možná že moc, kuličky semi tvořily skvostně a při splácnutí dlaní nepopraskaly jak měly, takže žádné bradavice. Po vaší zkušenosti je teda alespoň na plechu rozístím dál od sebe. Dělá to na mě dojem, že asi záleží na tuku. Já podle receptu dala domácí sádlo.

    • Ivana Čepová
      Ivana Čepová | 15. 12. 2005 11:23

      Tolik jsem se na výsledek těšila a asi jsem někde udělala chybu, poradíte? Těsto bylo tuhé, drobivé, přesně podle receptu. I kuličky šly udělat, ale v troubě se roztekly a těsto se při pečení rozpadalo, drobilo. Slovy by se to dalo dobře vyjádřit "dřív spálené než upečené" i když to vypadá divně. Nevím, jestli byla chyba v tvaru nebo v pečení, ale cukroví nezachránila ani citronová poleva. Ráda bych to příště napravila, protože je mi recept sympatický z toho důvodu, že nemám o vánocích moc ráda sladké pečivo a ráda sáhnu po něčem, co má málo cukru a hodně kakaa a není z toho člověk tak "přeslazený". Děkuji za jakoukoliv radu, snad bude přínosem i pro další "experimentátory" :o)

    • Catherine
      Catherine | 2. 12. 2005 10:24

      Trošku mi k tomu chybí fotka, ale myslím, že název mluví za vše. :-)

    • Kristyna Dvořáková
      Kristyna Dvořáková | 25. 11. 2005 19:04

      Já je dělám taky a když se do nich přidá pár lžic kokosu, tak chutnají jako kupované KOKA sušenky. Mnam.

    • Alina
      Alina | 20. 11. 2005 16:07

      Jeleno, je to nejjednodušší cukroví co znám, nemusíte nic vykrajovat nebo stříkat z pytlíku tak co byste považovala za jednodušší?

    • Airan Novakova
      Airan Novakova | 20. 11. 2005 14:42

      Delam neco podobneho ze sadla a musim rict , ze jsou vyborne...jen to chce nechat ulezet:-)) Cim vic, tim lip:-))

    • Marcela Vrabcová
      Marcela Vrabcová | 20. 11. 2005 13:43

      No tak tu uz vam asi, mila Jeleno, zbyvaji jen babovicky na piskovisti... Jsou velmi jednoduche a treba budou chutnat lip.

    • Jelena Toskánová
      Jelena Toskánová | 20. 11. 2005 10:37

      Toto cukrovi,je velce narocne a neni dobre....nashledanou Jelena Toskánová

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
    Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kakao Polohrubá mouka Tuk Vanilkový cukr
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Neapolské nudle

    Neapolské nudle

    Bylinkový řízek na česnekovém oleji

    Bylinkový řízek na česnekovém oleji

    Langoše II.

    Langoše II.

    Linecké těsto pro začátečníky

    Linecké těsto pro začátečníky

    Kachna plněná brambory

    Kachna plněná brambory

    Koláčky ze 100% tuku

    Koláčky ze 100% tuku

    Zapečený lilek s tuňákem

    Zapečený lilek s tuňákem

    Koláček z pohanky

    Koláček z pohanky

    Mistrovský bramborový salát

    Mistrovský bramborový salát

    Doporučujeme

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    47
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    38
    Tvarohová bábovka
    Tvarohová bábovka
    37
    Míša řezy
    Míša řezy
    32
    Hrnkový perník
    Hrnkový perník
    28
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…

    Zajímavé články

    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…

    Sledujte nás

    AHA.cz  To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Deník Aha! 23.1.2021

    Deník Aha! 23.1.2021

    Dáma.cz Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Dáma.cz Zpátky na výsluní: Které role změnily slavným hollywoodským hercům život?

    Zpátky na výsluní: Které role změnily slavným hollywoodským hercům život?

    Ženy.cz Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Maminka.cz 7 nečekaných způsobů, jak malé dítě vyznává lásku rodičům

    7 nečekaných způsobů, jak malé dítě vyznává lásku rodičům

    Reflex.cz Podvody ministryně Schillerové: Z finanční pomoci ekonomice stát uvolnil jen zlomek

    Podvody ministryně Schillerové: Z finanční pomoci ekonomice stát uvolnil jen zlomek

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    • Recepty.cz
    • Bradavice
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí