Borůvkový koláč II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 70
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      žloutek
    • 50
      g máslo
    • 4
      lžíce smetana
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 700
      g borůvky 400-700
  • Drobenka
    • 50
      g hrubá mouka
    • 50
      g moučkový cukr
    • 40
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukr, vejce a žloutek vymícháme do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, smetanu, mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme. Velký plech vymastíme, a vysypeme moukou.
2
Rozetřeme těsto, poklademe vrstvou borůvek, posypeme drobenkou a pečeme asi 30 minut při 180 °C.
3
Drobenka: mouku s cukrem smícháme a zpracujeme s máslem.

Komentáře k receptu

  • Kaca a Zdenek
    Kaca a Zdenek |

    13. 8. 2006 19:37

    Asi zalezi na kuchari, nam se povedl a je vynikajici, nic se neda zkazit vetsim mnozstvim boruvek. urcite brzo zopakujem.

  • Pavel
    Pavel |

    1. 8. 2006 21:24

    Tento recept je opravdu receptem na kvalitni lepidlo, nyni jsme ho zkouseli a budeme muset improvozovat aby z toho vubec neco vzniklo k jidlu :)

  • jana
    jana |

    15. 3. 2006 19:10

    mila pani Vera,vas recept nie je vhodny na cesto ,ale mal by urcite slusne uplatnenie pri vyrobe lepidla. kam sa hrabe kanagon!!! po upeceni to boli skor cucoriedkove placky, ktore by slusne konkurovali batovym podrazkam.