Borůvkový dezert

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g borůvky
    • 1
      ks citron
    • 0,5
      l červený rybíz
    • 90
      g cukr
    • 4
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 0,5
      ks vanilka Lusku
    • 50
      g žervé
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • meduňka Na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Borůvky přebereme, opereme a necháme okapat. Citron omyjeme a kůru spirálovitě okrájíme. Dužinu vymačkáme. Rybízovou šťávu, borůvky, 75 g cukru, citronovou šťávu i kůru přivedeme k varu. Solamyl utřeme dohladka se studenou vodou, vmícháme do směsi a krátce povaříme.
2
Vyjmeme citronovou kůru. Kaši rozdělíme do 4 misek a necháme vychladnout. Na pěnu rozřízneme vanilkový lusk a vydlabeme dužinu. Ušleháme žervé, smetanu, vanilkovou dřeň a zbylý cukr. Rozdělíme na kaši a ozdobíme meduňkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.