Bílé špagety

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jafin

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg vepřová kýta
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks tavený sýr obdélníček
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 1
      ks sýr niva špalíček
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžička bazalka
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 4
      lžíce olej
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na drobné kousky, osolíme, opepříme a společně s cibulí osmahneme na trošce oleje. Podlejeme trochou vody a dusíme pod poklicí doměkka. Když je maso podušené, přidáme šlehačku, česnek, špetku bazalky, tavené sýry, Nivu a mícháme, až se sýry rozpustí.
2
Omáčku nalijeme na uvařené špagety a posypeme strouhaným sýrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Martina M.
    Martina M. |

    25. 7. 2013 12:28

    Právě jsem uvařila k obědu. Místo kýty jsem dala krůtí prso. Podlila jsem smetanou na vaření a sýry jsem měla 100g taveného a 100g nivy. Jinak podle receptu. Úžasně to voní a báječně to chutná. Děkuji za príma recept.

  • Dáša
    Dáša |

    5. 2. 2013 14:08

    Opravdu moc dobré a rychlé :-)

  • Jiřina Kokešová
    Jiřina Kokešová |

    2. 8. 2011 12:23

    Tak to je bomba, to nemá chybu :)

  • Renata
    Renata |

    10. 4. 2008 20:41

    Opravdu výborný recet, místo kýty jsem použila párky a všem moc chutnalo...

  • jana
    jana |

    6. 2. 2007 11:49

    super

  • Monika
    Monika |

    6. 8. 2006 14:43

    Taky jsem vyzkoušela,jen místo šlehačky jsem použila mléko(plnotučné )a nakrájela 4 mladé cibulky i s natí.V kombinaci s bazalkou a sýry to bylo opravdu moc chutné.Dávám 1.

  • Jana Mifková
    Jana Mifková |

    4. 8. 2006 13:03

    Recept jsem vyzkoušela a opravdu byl výborný.Akorát místo kýty jsem použila vepřové plecko,myslím,že kýta je na dušení málo šťavnatá.Dokonce i můj manžel snědl vše s chutí a ani mu nevadilo,že to nejsou klasické špagety.Taky jsem chtěla omáčky udělat více,tak jsem použila jednu klasickou šlehačku a jednu s 12%tukem kvůli kaloriím a sýrů jsem použila celkem 4 ks.A protože byla omáčka řidší, zahustila jsem ji malinko hladkou moukou a na chuti to nebylo znát.