• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Bezvadný vanilkový krém
    Napište svůj komentář k receptu

    Bezvadný vanilkový krém

    autor: Iva Ticháčková
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Bezvadný vanilkový krém
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 6
        dl mléko
      • 90
        g cukr krupice
      • 2
        balíček vanilkový cukr
      • 50
        g maizena
      • 2
        ks žloutek
      • 150
        g máslo

    Postup přípravy receptu

    1
    Z mléka odebereme asi 1 dcl.
    2
    Do ostatního vmícháme cukr + vanilkový cukr a uvedeme do varu.
    3
    V odebraném množství mléka rozmícháme Maizenu a žloutky a přilijeme do vařícího mléka. Vaříme do zhoustnutí.
    4
    Do horkého krému nakrájíme máslo a mícháme tak dlouho, až se máslo rozpustí s pojí s krémem. Nešlehat!
    5
    Toto množství je na velký plech.
    6
    Je výborný pod ovoce nebo jenom pod šlehačku. Dobře se s ním plní košíčky (neteče), zdobí se ovocem a přelijí želatinou.
    7
    Nebo se na krém dá čokoládová poleva a přizdobí ořechem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vanilkový krém

    Vanilkový krém

    Vanilkový krém z mikrovlnky

    Vanilkový krém z mikrovlnky

    Vanilkový a kakaový krém na dorty, řezy, věnečky

    Vanilkový a kakaový krém na dorty,…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • jana gross
      jana gross | 22. 12. 2007 16:42

      omluva to nepatřilo sem :-D

    • jana gross
      jana gross | 22. 12. 2007 16:41

      Ahoj všem. Krém jsem dělala z vody, přidala do toho trochu medu a rumu. A úúúúúžasné. Mňam mňam. Kombinovaně :-)))Dávám všem za 1 :-)

    • Iva Ticháčková
      Iva Ticháčková | 5. 10. 2006 10:13

      Boženko, také souhlasím s pí Oumarovou, že opravdu záleží na dodržení postupu a určitě budete úspěšná. Já osobně raději dělám - jako Di - malé větrníčky nebo malé banánky. Co se týče receptu na odpalované těsto, tak těch je několik.Někde se dává olej, někde máslo nebo hera. Mouka se používá buď hladká nebo hrubá nebo půl na půl hrubá a hladká. Ale postup je vždy stejný.Tak ať se podaří.

    • Di
      Di | 5. 10. 2006 06:48

      Já nedělám věnečky, ale malé většníčky, vždycky se mi nafouknou. Viz recept Odpalované větrníčky s vanilkovou náplní. Určitě dodržovat postup, kerý popsala paní Oumarová. Držím palce.

    • bramborka
      bramborka | 4. 10. 2006 21:46

      Jéjej Boženko,vy mi mluvíte z duše!!!Můj pokus o větrníky skončil přesně tak jak popisujete.Také mi to nejde.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 4. 10. 2006 18:07

      Boženko, já si myslím, že problém není v těstě, ale v postupu. Při přípravě těsta je nejdůležitější do horké tekutiny nasypat mouku naráz a pilně míchat na mírném plameni, až dno zbělá od mouky, neboli dobře těsto propařit. Po zchladnutí zašlehat vejce postupně - jedno po druhém. Až se zašlehá jedno, klepnout teprve další. Plech vkládat do opravdu dobře vyhřáté trouby, péct prudce 10 minut, troubu NEOTVÍRAT, pak snížit teplotu na polovinu a dopéct dalších 10 minut. Nechat trochu zchladnout a rozříznout, aby vyšla pára. Není na tom nic složitého, příště se Vám určitě bude dařit:-))

    • bozena spotakova
      bozena spotakova | 4. 10. 2006 13:30

      Pani Iva, krem je vyborny, davam 1,ale neviete mi dat dobry recept na venceky/odpalované cesto/mozno pani Tereza ma nejake skusenosti?Ja som sa pokusala mnoho krat a vzdy som z toho mala placky.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 26. 9. 2006 14:01

      Marcelka, môžete použiť na plnenie venčekov, ale pridajte ešte do teplého krému sneh vyšľahaný z 2 bielkov, ktoré vám zostali. Jemne zamiešajte a plňte.

    • Iva Ticháčková
      Iva Ticháčková | 26. 9. 2006 11:56

      Nikdy jsem to nezkusila, takže opravdu nevím.

    • Iva Ticháčková
      Iva Ticháčková | 26. 9. 2006 11:47

      Promiňte, nevyjádřila jsem se přesně.Horký krém se dává na studený moučník.

    • Iva Ticháčková
      Iva Ticháčková | 26. 9. 2006 11:41

      Krém se dává na moučníík vychlazený. Zdravím.

    • Marcela Ž
      Marcela Ž | 26. 9. 2006 11:31

      Paní Ivo,chtěla jsem se zeptat,jestli tento krém lze použít k náplni žloutkových věnečků,děkuji.

    • Soňa N
      Soňa N | 26. 9. 2006 09:56

      Paní Ivo,krém se dává na moučník vychlazený,nebo jestě teplý?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Maizena Máslo Mléko Vanilkový cukr Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Smažený celer se sýrem

    Smažený celer se sýrem

    Sypaná buchta

    Sypaná buchta

    Dukátové buchtičky "mňam"

    Dukátové buchtičky "mňam"

    Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

    Základ na jakoukoliv zeleninovou…

    Lehký kakaový koláč se švestkami

    Lehký kakaový koláč se švestkami

    Sójové kostky na kari

    Sójové kostky na kari

    Piškotová mňamka

    Piškotová mňamka

    Zapečené buřty s nivou a cibulí

    Zapečené buřty s nivou a cibulí

    Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní

    Hrníčková kynutá bábovka s makovou…

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    56
    Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky
    Šneci z listového těsta…
    40
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    27
    Ovarové koleno s jablkovým křenem
    Ovarové koleno s…
    26
    Palačinky
    Palačinky
    20
    Řezy Raffaelo
    Řezy Raffaelo

    Zajímavé články

    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Nejlepší šéfové zvěrokruhu. Patříte k těm, kteří mohou vést ostatní?

    Nejlepší šéfové zvěrokruhu. Patříte k těm, kteří mohou vést ostatní?

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz Hysterický záchvat: Zvládněte ho bez stresu! Tohle na vzteklouny platí

    Hysterický záchvat: Zvládněte ho bez stresu! Tohle na vzteklouny platí

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    • Recepty.cz
    • Bezvadný vanilkový krém
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí