BeBe buchta s jablky

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vladúzka

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 240
      g cukr
    • 8
      lžíce voda
    • 0,8
      balíček prášek do pečiva
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 150
      ml olej
    • 6
      ks jablka větší
    • 150
      g máslo
    • 1
      lžička skořice
    • 2
      ks vanilkový pudink uvařené v 0.5 l mléka
    • 2
      balíček bb keksy kakaové
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěná jablka nastrouháme nahrubo, nasypeme je do hrnce s rozpuštěnými 50 g másla, lžičkou skořice a trochou cukru a chvíli je podusíme, pak odstavíme.
2
Připravíme si těsto: vyšleháme vejce s cukrem, postupně přidáme ostatní ingredience a ušleháme do hladkého těsta.
3
Nalijeme ho na vymazaný, vysypaný plech a vložíme do vyhřáté trouby, kde ho pečeme při 180 °C. Když začíná růžovět, tak na něj natřeme jablečnou hmotu a necháme dopéct.
4
Pak uvaříme pudink, do ještě horkého vmícháme zbylý 100 g kousek másla a ještě za tepla ho nalijeme na upečenou buchtu.
5
Na pudink hned naskládáme Be-Be sušenky a navrch přijde čokoládová poleva.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Bára
    Bára |

    25. 2. 2011 15:29

    Podle receptu jsem to i já, úplný začátečník, zvládla upéct a všem moc chutnalo!

  • boda39
    boda39 |

    29. 11. 2010 13:59

    moc dobre

  • D L
    D L |

    14. 9. 2008 09:07

    Je vyborny ale nabuduce by som na spodnu piskotu pouzila cesto, ktore je uvedene v recepte "Zrave rezy" a tiez by som dala trosku viac jablk. Inak je mnam.

  • J.B.
    J.B. |

    11. 2. 2008 11:37

    Zkusila jsem o víkendu a výsledek byl vynikající. Sice to bylo trošku pracné ale výborné. Rozdala jsem po příbuzných a všichni chválili. Manžel mě dokonce sprdnul že jsem mu toho doma moc nenechala (a to na sladký moc není :-)Určitě doporučuji.

  • Vlaďka Dary
    Vlaďka Dary |

    26. 1. 2008 16:54

    Množství cukru v receptu je odpovídající...ale ubrat nebo přidat ho můžete vždycky,chcete-li...

  • milena kubikova
    milena kubikova |

    24. 1. 2008 16:21

    prosim je mnozstvo cukru, ktore ide do cesta adekvatne?

  • Anna
    Anna |

    21. 1. 2008 18:04

    Většinou z Be Be sušenek dělám nepečený moučník. tohle vypadá taky dobře.

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    18. 1. 2008 12:59

    No to je ale pěkný recept :-)))) to zkusím. Chudák váha :-(