Bavorské buchtičky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, cukr, citónové aroma a sůl dáme do misky, přes to rozdrobíme droždí. Ohřejeme mléko, máslo a vejce a smícháme. Směs přidáme k mouce. Hnětačkou vypracujeme hladké těsto. Zaprášíme moukou, zakryjeme a necháme nakynout až do dvojnásobného objemu. Pak těsto ještě jednou dobře prohněteme, vytvarujeme tlustý válec a odkrajujeme kousky těsta o hmotnosti cca 50 g.
2
Máslo necháme rozpustit v pečící formě s vysokým okrajem, odejmeme z něj přitom 2 lžíce. Z kousků těsta vypracujeme kulaté tvary a položíme je do formy blízko k sobě. Necháme ještě 20 min. kynout. Buchty potřeme zbylým máslem a v předehřáté troubě pečeme při 180°C 30 - 35 min. K buchtám podáváme džem.
Použité ingredience v tomto receptu: Citrónové aroma Cukr Droždí Džem Máslo Mléko Mouka Sůl Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tomáš
    Tomáš |

    7. 3. 2011 13:04

    Co to je za idiota jak mam vědět asi jaká mouka.....

  • saskia
    saskia |

    20. 1. 2011 11:12

    mouka hladka???

  • Tereza T
    Tereza T |

    9. 11. 2010 17:47

    Máte pravdu je to půllitr, děkujeme za upozornění, už je opraveno.

  • martina
    martina |

    9. 11. 2010 17:33

    litr mleka asimoc ne

  • recepty73
    recepty73 |

    16. 10. 2010 22:09

    1*

Abecední seznam: