Babiččino zelí na pátek

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájíme si zelí a utřeme se solí, aby pustilo šťávu a zmenšilo objem. Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, odstavíme z plotny a vmícháme papriku. Pak přidáme zelí, kávový hrnek vody a za občasného míchání dusíme. Až je zelí skoro měkké, přidáme na jemno nakrájená rajčata nebo protlak. Nepřikyté povaříme, až se vydusí na tuk a podáváme s pečivem.
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Cibule Mletá paprika Rajčata Slunečnicový olej Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • chaler
    chaler |

    9. 8. 2012 14:28

    Přesto že sem musel trochu improvizovat a místo hlávky zelí použil zelí ze sklenice už nakrájené a naložené a kvůli chuti sem si tam přidal ještě trochu párku a pálivé papriky tak to bylo opravdu vynikající.

  • ana
    ana |

    21. 2. 2011 18:35

    vítečné moje děti chválilí tento recept aji s oreganem a olivovím olejem jeto moc vítečné :-) :-) :-) :-) :-) :-)

  • ana
    ana |

    21. 2. 2011 18:32

    :-P :-P :-P :-P

  • Lejinka
    Lejinka |

    5. 12. 2010 18:54

    Výtečné! Zvláště pokud použijete olivový olej a přidáte bazalku a oregano. :)

  • Zdeňka Vlasáková
    Zdeňka Vlasáková |

    15. 8. 2010 21:07

    Hledala jsem recept na klasické hlávkové zelí, našla tohle a byla jsem moc mile překvapena.Moooc dobrý....:-) Jednou jsem nesehnala hlávkové zelí, tak jsem ho nahradila kedlubnou. Zkuste to, taky super....

  • Gabriela Paulová
    Gabriela Paulová |

    26. 8. 2009 13:06

    Děkuji za tento recept, Airan. Musím přiznat, že jsem tomu ze začátku moc nevěřila, mám ráda klasické kysané zelí na SLADKO-kyselo, ale výsledek je skutečně úžasný. Jsem ráda, že zbyde na večer na manžela, ten se utluče jako já teď u oběda s dcerkou. Jen malý dotaz: hned na začátku je popis, utřete zelí se solí.. to jsem nepochopila, tak jsem nakrouhané zelí jen promíchala se solí. Dělá se to jinak?

  • Lenka Sebestikova
    Lenka Sebestikova |

    26. 11. 2008 15:30

    Velmi chutny recept. Manzelovi se delali boule za usima a nechtel uverit, ze v tom neni maso. Recepty Vasi babicky jsou moc dobre uz jsem jich nekolik vyzkousela a moc nam chutnali.

  • Věra
    Věra |

    21. 11. 2005 09:08

    Pro velý úspěch jsem dělala toto zelí znova a dala jsem tam lžičku pálié papriky ... je to super. Ke knedlíkům je to bašta a ani nemusí být maso. Už se těším na další recepty Vaší babičky :)))

  • airan
    airan |

    19. 11. 2005 17:07

    Jsem moc rada ze chutnalo, kdyz se nepostilo davali jsme tam veprove, recept jsem dala sem pod nazvem "veprove s cerstvym zelim", vyzkousejte, doporucuji:-))

  • Marti Vetcha
    Marti Vetcha |

    19. 11. 2005 16:40

    Moc jednoduche a musim řict i moc dobre a hodí se to skvěle i jako příloha ke knedliku a vepřovému. Ani jsem si nemyslela, že mi to bude a cele naší rodince chutnat. už jsem to dělala dvakrát a vždy to zmizelo velice rychle. Davam za jedna

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    16. 11. 2005 14:25

    Verko, dekuji moc. Ani nevite jak jsem rada, ze Vam chutnalo.

  • Věra
    Věra |

    16. 11. 2005 07:21

    Arian, chtěla jsem zpracovat zbytek zelí a tak jsem vyzkoušela tento Váš recept´. Byla jsem mile překvapena jaká je to dobrota... Měla by jste vydat "Babičinu kuchařku na pátek" díky za recept a dávám Vám za 1