Babiččina bábovka II.

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V robotu ušleháme celá vejce s moučkovým cukrem do pěny, přidáme vodu, olej, mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr.
2
Do velké formy nalejeme polovinu těsta, které posypeme ořechy, na to nalejeme druhou polovinu těsta obarvenou kakaem.
3
V předehřáté troubě pečeme asi 45 minut na 190 °C.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tenistka
    Tenistka |

    4. 9. 2012 20:29

    Mooooc dobrá,velice vláčná a chutná...vřele doporučuju.Jednoznačná 1.

  • Veronika
    Veronika |

    23. 6. 2011 17:19

    ta je tak dobry mnamky :-D

  • Sofiee
    Sofiee |

    27. 1. 2011 20:09

    Dávám za dvě, protože když jsem se držela přesně instrukcí, byla opravdu taková sušší a to nemám ráda. Takže při druhém pokusu jsem přidala čokoládu na vaření a panáčka rumu. ;)

  • Šárka Rudlová
    Šárka Rudlová |

    27. 9. 2008 16:48

    Kávy jsem dala víc a přidala jsem i nějaké ořechy, bábovka ale byla docela suchá, to je ale moje chyba, neměla jsem k dispozici váhu ani odměrku, takže jsem tam mouky dala od oka :-) Ale jinak fajn.

  • Míša Žáková
    Míša Žáková |

    24. 8. 2008 16:20

    Hledala jsem něco lehké a rychlého, toto tomu odpovídalo a tak jsem to zkusila. Těsta bylo opravdu hodně a tak jsem část nalila do druhé formy a byla jsem si jistá že u nás se to všechno sní. Podařilo se mi to v pohodě vyklopit a po schládnutí se po bábovce i řezu jen zaprášilo a na druhý den nic nezbylo :D.

  • :o)
    :o) |

    17. 10. 2007 10:05

    Já tudle bábovku dělám často..je to jedna z našich nejoblíbenějších,je opravdu výborná..

  • lubik
    lubik |

    1. 4. 2007 17:56

    ja ji delal ale zda semi ze nic moc takova sucha byla a bylo toho strasne moc

  • rianka
    rianka |

    12. 8. 2006 11:19

    dala jsem vše podle receptu a ještě jsem do té kakaové půlky přidala sekanou čokoládu. Všem moc chutnala. Je fakt výborná, vůbec není suchá. Jen jednu připomínku - je potřeba fakt velká forma nebo dělat třeba z 2/3 dávky.

  • Anonym
    Anonym |

    15. 10. 2005 20:14

    Jednoduchá, dobrá, prostě klasika

  • Karel Šeda
    Karel Šeda |

    15. 10. 2005 19:09

    Jsem obyčejnej mužskej ale tuhle bábovku dělám když mám náladu a čas dětem a mají ji moc rádi.Fakt je ten že to je hned a žádný vymyšlesnosti.Jak říkaj naše báby v jednoduchosti je krása.Je fakt super.

  • Karel
    Karel |

    29. 7. 2005 21:46

    Obdobu peču také, jen místo teplé vody používám cca 3 dcl odtučněného vlažného mléka, místo oleje tuk na pečení, který lze za 4,90 Kč zakoupit v TESCU a místo moučkového cukru umělé tekuté sladidlo KANDISIN dle tabulky na obalu ( asi 23 ml). Jsem diabetik, tak si alespoň takhle smlsnu. Žloutky se sladidlem a tukem vyšlehám do hladka a přidávám bílky ve formě tuhého sněhu za současného přidávání mouky a nakonec zašlehám prášek do pečiva .U mých známých měla úspěch.

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    21. 3. 2005 15:07

    Odvažovala jsem vodu i olej podle receptu. Povedlo se. Bábovka je úplně super.

  • Kristina Čechová
    Kristina Čechová |

    5. 3. 2005 20:27

    Tak jsem vyzkoušela, sice bez těch ořechů, ale neměla jsem doma mléko a manžel si vynutil bábovku. Udělal jsem tedy tu vaši,Když jsem mu bábovku naservírovala, tak řekl MŇAM :)) Má velmi vybíravý jazýček, takže mu 100% chutnalo :)) Děkuju!!

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    1. 3. 2005 12:54

    Zajímavý způsob kombinace - vrstvení surovin. Zase je to něco jiného, opět zkusíme a dám vědět.

  • sKopheK
    sKopheK |

    28. 2. 2005 19:04

    170 g teple vody?? jinak to zkusim, nepotrebuje se k tomu skoro nic xtra

Poslední navštívené:

Abecední seznam: