Anglické závitky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jarka O.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g bílý chleba asi 5 krající s kůrkou
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      hrst petrželka
    • 450
      g klobása čerstvé neuzené
    • 2
      ks jablka
    • 3
      ks řapíkatý celer řapíky
    • 100
      g vlašské ořechy
    • 1
      lžička kari
    • 1
      ks vejce velké
    • 1
      ks citronová kůra
    • 1
      ks citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý
    • 30
      plátek anglická slanina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pracujeme s bílou neuzenou klobásou, ale ne vinnou. Chléb rozmělníme a nasypeme do velké mísy. Pak nakrájíme cibuli s česnekem a petrželkou najemno, vymačkáme obsah klobás, nakrájíme oloupaná jablka najemno, nasekáme ořechy, drobně pokrájíme celerové řapíky a vše kromě slaniny smícháme. Ochutíme a okořeníme a ze vzniklé hmoty tvoříme válečky o síle prstu. Každý váleček omotáme slaninou jako se natáčí těsto na kremrole. Naskládáme do nízké zapékací misky nebo pekáčku nebo na plech a upečeme do červena.
2
Dobré jako zákusek k vínu.

Komentáře k receptu

  • luckymili
    luckymili |

    23. 3. 2006 08:54

    Souhlasím s p. Terezou, vinná klobása se opravdu nehodí, u nás na Moravě už jsou čerstvé klobásy po celý rok, např. Kaufland a teď před velikonocemi u každého řezníka.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    23. 3. 2006 07:12

    Dievčatá, surová klobása je tá, ktorá je pred údením. Vyzerá ako vínna, ale je hrúbkou ako bežné klobásy. Vínnu by som tu nedávala, pretože práve to víno v nej ( aróma ) je veľmi silná a preberie chuť ostatným ingredienciám. Dostať surové klobásy aj v Čechách. V Carrefoure majú aj iné surové klobásy ako vínne, tie sa hodia lepšie.

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    22. 3. 2006 15:47

    Taky se domnívám, že je to vinná klobása, používám jí jako nádivku do krůtí rolády. Ale tu silnou, né tenkou. Toto musím vyzkoušet, líbí se mi tam hlavně ten chléb.

  • Eva
    Eva |

    22. 3. 2006 15:31

    To bude určitě vinná klobása, jiná by nešla vymačkat..

  • Marcela
    Marcela |

    22. 3. 2006 14:51

    Myslí se tím vinná bílá klobása?

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    22. 3. 2006 12:11

    Dostanete ich v mäsiarstve, u nás sú aj v hypermarketoch, Carrefour ich má určite : )

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    22. 3. 2006 12:09

    V Tescu nebo jiném supermarketu je budou učitě mít v boxu s chlazenými masnými výrobky. Jsou takové bílé.

  • Ivana K.
    Ivana K. |

    22. 3. 2006 12:02

    Kde vezmu čerstvé neuzené klobásy?