Americké brambory

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory (nejlépe nové, použít ovšem můžeme i staré, ale stále pevné a nenaklíčené brambory) důkladně umyjeme a kartáčkem zbavíme hlíny či nečistot. Poté je nakrájíme na měsíčky, u malých brambor je vhodné krájet i na půlky či čtvrtky, u středních potom na osminky a více.
2
Na hlubší plech nalejeme 5 lžic oleje nebo sádla. Plech poklademe nahusto nakrájenými bramborami a vložíme jej do předehřáté trouby. Před pečením nesolit!! Pečeme asi 15-20 minut. 5-10 minut na prudko a potom zeslabit a dopéct doměkka. Během pečení s plechem několikrát zatřeseme, aby se brambory tak nelepily.
3
Není nutné je otáčet, jenom by se tím potrhaly. Po upečení až na talíři solíme. Vhodné jako příloha, ale i jako samostatné jídlo posypané balkánským a eidamským sýrem se salátem z rajčat.
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Rostlinný olej
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zahradní traktor
    Zahradní traktor |

    3. 10. 2014 13:27

    Zajímavě upravené brambory jako přílohu vytváří v Švédské restauraci Hasselback http://www.refi-cz.cz/tipy/okouzlete-bramborami-hasselback-navstevniky-sve-restaurace/ ;-)

  • Jiří
    Jiří |

    28. 9. 2014 11:30

    Tak to jsme dělali v šedesátých letech a říkali jsme tomu pečáky.

  • lucia
    lucia |

    28. 1. 2014 15:34

    skúste zemiačiky od mccain, majú rozličné príchute, sú aj v šupke, dajú sa pripraviť rýchlo, aj bez použitia oleja a na ich stránke nájdete zaujímavé recepty.

  • Jirka
    Jirka |

    29. 5. 2013 13:00

    Dobrý recept na Americké brambory je tady http://brambory-recepty.blogspot.cz/2011/07/americke-brambory.html#.UaXfidiQuho Vyzkoušel jsem a to koření tam opravdu sedlo.

  • Mirek
    Mirek |

    24. 3. 2012 09:42

    Zdravím jdu je dělat mám na ně koření pro Americké brambory tak je dělám poprve snad se povedou příloha bude kuřecí maso na porku :-P :-P :-P :-P

  • David
    David |

    28. 6. 2011 07:36

    To ale nejsou americké brambory snad nebo jo? :-\

  • Rádce
    Rádce |

    31. 1. 2011 23:24

    Brambory se dají koupit. :-D :-D :-D

  • Josker
    Josker |

    9. 1. 2011 18:08

    Nemame Brambory =-O

  • Josker
    Josker |

    9. 1. 2011 18:08

    :'(

  • Sofiee
    Sofiee |

    16. 12. 2010 17:44

    Já na brambory sypu i koření. Někdy je dochutím oregánem, provensálským nebo grilovacím kořením. Jen tak maličko, pro chuť. Solíme také až po vyndání. ;) Často je jíme i samotné jen s tatarkou. Jednoduché, levné, dobré. :)