Zlínské kyselo

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks brambory větší
    • lišky
    • václavky
    • 2
      ks cibule
    • smetana
    • kmín
    • pepř mletý
    • sůl
    • vegeta
    • masox
    • 4
      ks vejce
    • máslo
    • sádlo
    • ocet
    • 300
      g chleba nejlépe tvrdé kůrky
    • 250
      g houby podle sezóny - hříbky, ale mohou být i žampiony dokonce porcované z konzervy
    • smetanový sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chléb necháme rozvařit v přiměřeném množství vody. Rozmixujeme. Přidáme nadrobno nakrájené brambory, houby a doplníme vodou a přidáme koření. Na pánvi zpěníme cibulku (může být i částečně růžová) přidáme část hub, osolíme. Jsou-li houby dostatečně dušené přidáme vejce a ne příliš do sucha uvaříme.
2
Ve smetaně rozmícháme tavený smetanový sýr, případně trochu mouky (pokud nemáme v zásobě lojovou jíšku) a vlijeme do základu polévky. Povaříme a dochutíme kořením, solí a octem. Před podáváním můžeme přidat usekanou petrželku, pažitku apod. Přidáme houbovo-vaječnou směs a popřejeme sobě i druhým dobrou chuť.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • helena vejnarová
    helena vejnarová |

    23. 3. 2009 17:24

    polévku vyzkouším určite bude dobrá podkrkonšské kyselo to neni ale určitě bude dobrá i tak