Zimní rakytníková vzpruha

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg plody rakytníku
    • 500
      g hrušky
    • 1
      kg cukr krupice
    • 100
      ml citronová šťáva
    • 2
      ks skořice
    • 2
      ks badyán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rakytník kartáčkem očistěte pod tekoucí vodou. Povařte ho do měkka v troše vody, rozmixujte a propasírujte. Přidejte na kousky nakrájené hrušky s cukrem a kořením a zvolna vařte do zhoustnutí. Odebírejte pěnu a míchejte. Podle chuti přidejte citronovou šťávu, případně cukr. Rozdělte do sklenic, zavíčkujte a otočené dnem vzhůru nechte vychladnout.

RADA: Tipy na domácí zavařování

Zařazení: Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Citronová šťáva Cukr krupice Hrušky Plody rakytníku Skořice

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: