Zelňačka se sýrovým kapáním

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kysané zelí
    • 100
      g slanina
    • 60
      g sádlo
    • 100
      g cibule
    • 50
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 250
      g sladká smetana
    • 100
      g hrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 50
      g eidam sýr
    • 1
      kostka masox
    • petrželka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí dáme vařit do 1/2 litru vody. Připravíme těsto na kapání z 1 dl vody s vejcem, zasypeme moukou a sýrem, necháme odležet. Na sádle osmažíme kostičky slaniny a cibuli, zasypeme moukou, promícháme a vsypeme lžíci papriky.
2
Zalijeme 1/2 litrem vody, přidáme kostku bojónu, zavaříme a vlijeme měkké zelí. Těsto na kapání oddělujeme malou lžičkou a dáváme do polévky. Jakmile se vše krátce povaří, konzistenci polévky upravíme na obsah 1,75 litru a zároveň zjemníme smetanou. Ochutíme solí a sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu

  • Olga .
    Olga . |

    24. 11. 2008 16:32

    Nu, zdalipak to vřelo klokotem když tam nočky byly vkládány :-)

  • Alexandra Daňková
    Alexandra Daňková |

    24. 11. 2008 15:06

    teď jsem polévku dodělala a chuťově je dobrá. Ale kapání mi celou polévku neskutečně zahustilo, takže jsem musela hrozně moc rozředit a i tak, je polévka pořád moc hustá