Zeleninová aspiková bábovka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme. Do hrnce s vařícím se zeleninovým bujonem, který případně ještě osolíme, přidáme rozebraný na růžičky květák a košťál brokolice, pak na silnější asi 1 cm nakrájená kolečka mrkve a na posledních 6 minut růžičky brokolice.
2
Uvařenou zeleninu vyjmeme, vývar necháme zchladnout asi na 50 °C, oddělíme 1 litr a rozpustíme v něm želatinu, předem namočenou v trošce studené vody. Do bábovkové formy nalijeme na dno trochu želatinového roztoku a necháme ho ztuhnout v chladu. Pak na něj navrstvíme nakrájenou zeleninu, zalijeme ji želatinovým roztokem a opět necháme ztuhnout. Takto pokračujeme až do vypotřebování surovin.
3
Hotovou bábovku dobře vychladíme. Pak formu obalíme nahřátou utěrkou, obrátíme ji dnem vzhůru a bábovku vyklopíme. Prosím kuchařinky, které tento recept už mají vyzkoušený, ať mi napíšou, jak jim bábovka chutná. Já ji osobně ještě nevyzkoušela, tento recept jsem dostala od známé.
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Květák Mrkev Sůl Želatina Zeleninový vývar

Komentáře k receptu

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    15. 5. 2006 14:41

    Delala jsem aspik vcera a uz je snedeny:o] Dala jsem do nej michanou zeleninu a kureci maso a spoustu cibule.

  • Petra
    Petra |

    19. 1. 2006 15:01

    Aspik je moc dobry, zalezi co do nej date. Zelatinu delam platkovou, ochutim octem, vegetou, soli a cukrem, a pak do toho dam vetsinou klasiku. Sunku se salatem a navrch zeleninu.... Delala jsem to nekolikrat. Vypada to originalne a je to lepsi nez porad salamy :)

Abecední seznam: