Želé

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: harrick

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Citronovou šťávu, vodu a cukr rozmícháme, přivedeme k varu a vaříme 1-2 minuty. Poté směs odstavíme a rychle vmícháme Petosu.
2
Želé používáme při přípravě ovocných moučníků.
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Petosa Voda

Komentáře k receptu

  • horvatovicova@ddkobylisy.cz
    horvatovicova@ddkobylisy.cz |

    30. 11. 2011 07:23

    Kdyby někdo věděl, kde se prodává tekutá petosa, dejte, prosím, vědět. Má úplně jinou chuť než dnes prodávané želírovací prostředky, je pikantní a není to žádná umělotina.

  • Dana Vařilová
    Dana Vařilová |

    29. 9. 2009 08:39

    Našla jsem toto:Petosa - přípravek pro zrychlenou přípravu džemů a marmelád. Modré balíčky pocházejí z roku 1981, žlutý z roku 1985. Cena 1,60 Kčs.Z toho usuzuji, že tzv. Pegtogel, Gelfix apod. je to samé, co stará Petosa. Jde o to, aby nám želé ztuhlo a kdo vyrábí džemy a marmelády ví, co s tím tyto přípravky udělají. A pokud se nemýlím, tak tento recept je ten, který dlouho hledám. Používá se jako vrchní želé na řezy a je čistě průhledné, má zdravou nechemickou chuť a vypadadá skvěle. Krom toho i déle vydrží, než kupované připravené.

  • Anonym
    Anonym |

    19. 12. 2006 13:46

    Petosa se myslím už pár let neprodává.

  • Anonym
    Anonym |

    18. 12. 2006 22:54

    Není jednodušší koupit hotový sáček s želé (např. Otker), ten je zaručený, postupujete-li podle návodu.Cena cca 5 Kč.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    18. 12. 2006 19:09

    Kde se Petosa prodá? Já znám jen Pektogel na zavařování, to je asi něco jiného že?

Poslední navštívené:

Abecední seznam: