• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Závin na dva způsoby
    Napište svůj komentář k receptu

    Závin na dva způsoby

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Závin na dva způsoby
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 250
        g polohrubá mouka
      • 250
        g tuk
      • hera
      • 250
        g tvaroh
      • 1
        lžíce ocet
      • 1
        ks vejce žloutek do těsta, bílek na potření závinů
    • Jablečná náplň na 1 závin:
      • 4
        ks jablka oloupaných a na hrubo nastrouhaných jablek
      • 1
        hrst rozinky omyté
      • 1
        hrst vlašské ořechy
      • skořice
      • cukr krupice dle chuti
      • 2
        lžíce máslo rozpuštěné - můžou být i plátky
      • 1
        lžíce strouhanka
    • Masová náplň
      • uzené maso nebo nasekané upečené
      • zelenina s kouskem másla
      • žampiony z konzervy
      • sůl
      • pepř mletý
      • podravka

    Postup přípravy receptu

    1
    Mouku dáme na vál, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme ocet, žloutek, nastrouháme tuk, rozdrobíme tvaroh a zpracujeme vláčné těsto. Bochánek těsta rozkrojíme na 4 díly. Na pomoučeném vále rozválíme tence díl těsta do obdélníkového tvaru na délku plechu, šíře asi 25 cm.
    2
    Ten posypeme 1 lžící strouhanky, nakrájenými nebo nastrouhanými jablky, které dáme podelně doprostřed platu těsta. Jablka posypeme skořicí, cukrem, omytými rozinkami, ořechy a přidáme máslo. Opatrně přiklopíme podélně jednu a druhou stranu těsta na jablka a oba konce zahneme nahoru.
    3
    Závin položíme na tukem potřený a hrubou případně polohrubou moukou vysypaný plech. Takto uděláme postupně 4 záviny, které potřeme rozšlehaným bílkem a plech vložíme na trouby vyhřaté na 170 °C a pečeme 30 min. Povrch závinů má být upečený do zlatova. Jablečnou náplň můžeme nahradit masovou náplní.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby

    Bramborovo-žampionová polévka na dva…

    Salát raz dva

    Salát raz dva

    Pangas raz dva

    Pangas raz dva

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Jablka Máslo Ocet Pepř mletý Podravka Polohrubá mouka Rozinky Skořice Strouhanka Sůl Tuk Tvaroh Uzené maso Vejce Vlašské ořechy Žampiony Zelenina
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Jemný ovocný dezert

    Jemný ovocný dezert

    Listové řezy s krémem

    Listové řezy s krémem

    Cukrářská vánočka (mazanec)

    Cukrářská vánočka (mazanec)

    Karamelové hrušky

    Karamelové hrušky

    Lesklá citronová poleva

    Lesklá citronová poleva

    Řezy s černým rybízem

    Řezy s černým rybízem

    Prominentní rýže

    Prominentní rýže

    Babiččina bramborovo-maková bábovka

    Babiččina bramborovo-maková bábovka

    Játra rychle a chutně

    Játra rychle a chutně

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    40
    Míša řezy
    Míša řezy
    30
    Řezy Raffaelo
    Řezy Raffaelo
    30
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    29
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    29
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    AHA.cz Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    AHA.cz Deník Aha! 27.1.2021

    Deník Aha! 27.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Jak ovlivní období Kozoroha ostatní znamení? Toto vás čeká v lednu!

    Jak ovlivní období Kozoroha ostatní znamení? Toto vás čeká v lednu!

    Ženy.cz 6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    Maminka.cz Kolik dárků na Vánoce je akorát? Když jich je moc, děti si je stejně neužijí

    Kolik dárků na Vánoce je akorát? Když jich je moc, děti si je stejně neužijí

    Reflex.cz Právník Rozehnal: Nastal čas nastavit pravidla, aby on-line demokracie zůstala skutečnou demokracií

    Právník Rozehnal: Nastal čas nastavit pravidla, aby on-line demokracie zůstala skutečnou demokracií

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    • Recepty.cz
    • Závin na dva způsoby
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí