Zapékané rozmarýnové brambory

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Kobiernicka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg brambory
    • 100
      g slanina
    • 2
      ks cibule Velké
    • česnek Hlavička
    • 4
      ks vejce
    • 200
      ml smetana
    • 2
      lžíce rozmarýn 1-2 mletého
    • 0,5
      lžička římský kmín Mletého
    • 0,5
      lžička saturejka Drcené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky (nejlépe pomocí krájecího kolečka na brambory). Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce a vyškvaříme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a tu necháme zesklovatět. Přidáme utřený česnek a koření, zamícháme a vypneme sporák.
2
Až trochu zchladne přidáme smetanu a syrová vejce, nakrájené brambory a řádně promícháme. Směs přendáme do vymazaného pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.