Zapečené croissanty s kadeřávkem

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks croissant
    • 3
      lžíce máslo
    • 10
      ks žampiony menších
    • 1
      ks červená cibule
    • 4
      hrst kadeřávek
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g sýr čedar
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Croissanty natrhejte na větší kusy, dejte je do zapékací mísy, zalijte dvěma lžícemi rozpuštěného másla a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, asi 7 minut. Pečivo bude díky předpečení křupavé.

RADA: VIDEO, jak na zapečenou pikantní cizrnu!

2
Žampiony očistěte a pokrájejte na plátky, cibuli na tenké klínky. Kadeřávek zbavte tuhých stonků, natrhejte na kousky, propláchněte a dobře osušte. V pánvi rozehřejte lžíci másla, orestujte cibuli a žampiony. Jakmile jsou houby opečené, přidejte kadeřávek a nechte ho maximálně dvě minuty zavadnout.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Směs z pánve dobře promíchejte v zapékací míse s předpečenými croissanty, zalijte rozšlehanými vejci ochucenými solí a pepřem a zasypte nahrubo nastrouhaným sýrem. Vraťte do trouby a pečte ještě 10 minut.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.