• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Zapečené brambory s cibulí a smetanou
    Napište svůj komentář k receptu

    Zapečené brambory s cibulí a smetanou

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.5
    hodnotilo: 16
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Zapečené brambory s cibulí a smetanou
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • brambory
      • 1
        ks smetana ke šlehání
      • tvrdý sýr
      • 3
        ks cibule 2-3
      • sůl
      • máslo

    Postup přípravy receptu

    1
    Brambory nakrájím na tenké plátky, vymažu zapékací mísu máslem, naskládám do půlky mísy brambory, (každou vrstvu pořádně prosolím). Přidám nejlépe na kolečka tence nakrájenou cibuli tak, aby cibule úplně zakryla vrstvu brambor, opět cibuli pořádně posolím, přidám opět tak tři vrstvy brambor a zaliji smetanou ke šlehání (doporučuji před zalitím smetanu pořádně protřepat - můj trik - je pak lepší) a přidám min. pět tlustých plátku másla navrch (smetana se s máslem krásně spojí). Peču v předehřáté troubě asi tak na 200 °C.
    2
    Než jsou brambory úplně hotové přídám nastrouhaný nebo plátkový sýr tak, aby zakryl celou mísu a peču dokud nezezlátne. Před podáváním doporučuju nechat venku aspoň 5 minut ležet. Celkem peču tak 45 minut.
    3
    Je to rychlovka a vždycky se o to poperem. Dá se přidat kuřecí řízek pod cibuli, ale nedělám to - maso pustí šťávu a už to není ono ;)<BR>Poznámka: čím víc smetany a másla, tím lepší.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Zapečené brambory se smetanou

    Zapečené brambory se smetanou

    Zapečené brambory s brokolicí a smetanou

    Zapečené brambory s brokolicí a…

    Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

    Zapečené brambory se smetanou a…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Febe | 2. 1. 2018 21:40

      Výborné, pekla jsem již několikrát.

    • Věra Blažková
      Věra Blažková | 23. 9. 2016 13:37

      Výborné a levné.

    • mikina
      mikina | 26. 10. 2015 10:49

      Brambory syrové, neoloupané?

    • Simona
      Simona | 30. 7. 2015 15:45

      Výborné lehké letní jídlo :-) Doplnila jsem jej ještě ledovým salátem, příště zkusíme rajčatový.

    • eva
      eva | 18. 4. 2015 12:25

      Ja k tomu misto tvrdeho syra davam nivu a misto cibule rajcata. Je to neskutecna namka! Da se pridat trocha slaniny a bryndzy, pak je to jeste lepsi! :)

    • Lůca
      Lůca | 8. 4. 2015 17:43

      Vynikající! Přítel snědl cely pekáč ;-) Přidávám ještě na kostičky nakrájený gothajek :-)

    • Eliška
      Eliška | 14. 10. 2014 06:47

      Dneska je určitě udělám akorát do toho přidám par hub... Myslím ze k této variantě brambor se dá přidat snad vše ;-)

    • Helena
      Helena | 13. 7. 2014 15:26

      Dnes jsem je delala,jen jsem tam pridala jeste slaninu a vyborny :-* <3

    • Bóďa
      Bóďa | 25. 4. 2014 22:10

      Zítra udělám jako přílohu ke smažáku.Děkuji za nápad. :-*

    • Lukáš
      Lukáš | 16. 3. 2014 11:52

      Dnes je dělám taky,jen sem tam přidal maso z uzených kostí :-)

    • Barča
      Barča | 13. 2. 2014 20:34

      Našla jsem tu tento recept už před nějakým časem a od té doby si je děláme pořád :-[ :-) jsou opravdu vynikající ! ! ! určitě to jde vylepšit čímkoli, ale tahle varianta je opravdu super. Brambory peču normál těch 45min. na 200stupňů a mám je krásně do měkka... když se přítel zeptá, co bude k obědu a já odpovím "ještě nevím" .... zazní: a nechceš udělat ty dobrý brambory...? 8-) :-D

    • Markéta
      Markéta | 4. 2. 2014 16:23

      Dnes jsem dělala a opravdu výborné. Pochutnali jsme si. :-*

    • Janina
      Janina | 5. 12. 2013 10:40

      Vyborne byli brambory :-)

    • Tomáš
      Tomáš | 25. 11. 2013 19:47

      Asi dobre ale zbytecne drahe :-(

    • Kuchař
      Kuchař | 1. 11. 2013 13:00

      Toto jestli jsi pekla celkem 45 min. v předehřáté troubě na 200 °C, tak já jsem čínský bůh srandy. Po hodině pečení jsou brambory tvrdé jak broky. :-|

    • Zdenča
      Zdenča | 23. 2. 2013 12:35

      Výborný recept, akorát jsem ho vylepšila tím, že jednotlivé vrstvy tolik nesolím ale dávám pepř, cibuli trochu posypu kari kořením a na cibuli dávám ještě na kostičky nakrájenou slaninu a trochu nastrouhaného sýru spolu s nivou :-)

    • sluníčko
      sluníčko | 27. 1. 2013 08:23

      nevím, proč ten výsměch, napsané by to tam být mělo, protože já třeba dělám více druhů zapečených brambor a některé jsou ze syrových a některé z vařených :-P

    • Hančís
      Hančís | 20. 1. 2013 20:23

      :-D :-D Pro některé by to tam napsat určitě měl,když na to tak koukám :D:D :D

    • Laura
      Laura | 16. 1. 2013 13:05

      Dělala jsem včera, byly výborné, jen jsem je pekla určitě déle než 45 minut, ty vrchní byly pořád polosyrové, dopékala jsem je přikryté. Jinak recept bez chyby!

    • Feky R1
      Feky R1 | 12. 1. 2013 18:08

      :-D no to by tam teda taky mohl autor dopsat že si máte otevřít smetanu,oloupat cibuli,oškrábat brambory a máslo tam házet bez obalu neměla by jste vařit jen z pytliku??? :-D :-D :-D

    • Roman
      Roman | 9. 12. 2012 16:37

      :-D :-D :-D to ví i naše třináctiletá ségra že se brambory před pečením vařej O:-)

    • NV
      NV | 25. 10. 2012 10:36

      Mám ty brambory dát nejdříve uvařit?

    • nittnitt | 18. 9. 2012 16:11

      já jsem je udělala i nasyrovo a bylo to v pohodě. :-|

    • nittnitt | 18. 9. 2012 16:08

      Výborné! Obzvláště ten sýr navrchu je dobrý. Děkuji za recept.

    • Uvařený
      Uvařený | 11. 9. 2012 17:30

      Příště tam laskavě dopiště že maji byt ty brambory uvařené a pokud ne tak za 40 minut se mi určitě neudělaly

    • venyss venyss
      venyss venyss | 1. 12. 2009 09:43

      Jéé tak tyto brambory taky u nás milujeme!!! Já dělám tedy po vrstvách:brambory-cibule-brambory-cibule-brambory...opravdu vyzkoušejte, je to božské:-) a většinou k tomu dělám nějaké plátky třeba na žampionech. Když tam nedám cibuli,tak tam dám kotletky-jak píše anonym a je to zas jiné dobroučké jídlíčko.

    • Zdenek
      Zdenek | 6. 10. 2007 07:04

      Místo cibule dávám česnek . Taky to nemá chybu .

    • Lucie Sl.
      Lucie Sl. | 24. 9. 2007 12:45

      dřív jsem to dělala přikryté, ale přišla jsem na to, že je to zbytečné. takže teď už nepřikrývám.

    • Jana Š.
      Jana Š. | 22. 9. 2007 10:03

      Včera jsem dělala k večeři. Byly výborné. Děkuji za recept.

    • Gábina
      Gábina | 21. 9. 2007 22:24

      zajmavé díky

    • Martina Lukešová
      Martina Lukešová | 19. 9. 2007 13:27

      Pečete přikryté??

    • Lucie Sl.
      Lucie Sl. | 18. 9. 2007 13:43

      já to někdy dělám tak, že upeču jeden pekáč s masem a druhý bez masa. a všichni se o ten bez masa poperou :)

    • Anonym
      Anonym | 18. 9. 2007 11:45

      presne takto delame zapecene kotlety s bramborem a ja si zase myslim, ze bez masa a te jeho pustene stavicky to neni uplne ono. je to o zvyku :)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené
    Pokrmy Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Máslo Smetana ke šlehání Sůl Tvrdý sýr
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zeleninová polévka

    Zeleninová polévka

    Kynuté lívance mojí babičky

    Kynuté lívance mojí babičky

    Mazanec vánočka III.

    Mazanec vánočka III.

    Jablkový mřížkový koláč

    Jablkový mřížkový koláč

    Ořechové řezy ledové - cukroví

    Ořechové řezy ledové - cukroví

    Olejová bábovka VII.

    Olejová bábovka VII.

    Křenová pomazánka z červené řepy

    Křenová pomazánka z červené řepy

    "Dietní" řízečky se šťouchanými brambory a okurkovým salátem

    "Dietní" řízečky se šťouchanými…

    Cizrnová polévka - vydatná

    Cizrnová polévka - vydatná

    Doporučujeme

    75 minut
    Citronový chlebíček s mandlemi

    Citronový chlebíček s mandlemi

    50 minut
    Grilovaný bůček s tymiánem

    Grilovaný bůček s tymiánem

    90 minut
    Ramen

    Ramen

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    20 minut
    Asijské pikantní cuketové nudle

    Asijské pikantní cuketové nudle

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Mangový dort s kokosem

    Mangový dort s kokosem

    60 minut
    Minivětrníky se šlehačkou a jahodami

    Minivětrníky se šlehačkou a jahodami

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    Poslední sledované recepty

    18
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku
    16
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    16
    Bramboráky
    Bramboráky
    14
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    14
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…

    Sledujte nás

    AHA.cz Dara nebyla sama! Štaidlovi podlehla i dcera známého zpěváka

    Dara nebyla sama! Štaidlovi podlehla i dcera známého zpěváka

    AHA.cz Hana Maciuchová (†75): Zpověď přítele... POSLEDNÍ MĚSÍCE UMÍRÁNÍ

    Hana Maciuchová (†75): Zpověď přítele... POSLEDNÍ MĚSÍCE UMÍRÁNÍ

    AHA.cz Deník Aha! 25.2.2021

    Deník Aha! 25.2.2021

    Dáma.cz Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Dáma.cz Jste připravená na nový vztah? Pokud splňujete tyto body, je čas se seznámit!

    Jste připravená na nový vztah? Pokud splňujete tyto body, je čas se seznámit!

    Ženy.cz Jak často a správně si mýt vlasy? Tady je odpověď!

    Jak často a správně si mýt vlasy? Tady je odpověď!

    Maminka.cz Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Reflex.cz Příliš skvělé, aby to byla pravda. Na globálním trhu se možná nafukuje další bublina

    Příliš skvělé, aby to byla pravda. Na globálním trhu se možná nafukuje další bublina

    E15.cz OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    Abecedazahrady Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    • Recepty.cz
    • Zapečené brambory s cibulí a smetanou
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí