Zapečené brambory

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jana z VM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      cibule
    • 300
      g měkký salám 250-300
    • pažitka
    • sůl
    • pepř mletý
    • sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi necháme rozpustit sádlo (zahřejeme olej), poklademe dno na kolečka nakrájené brambory o síle asi 0,5 cm, brambory se mohou překrývat, aby jich bylo více, na ně dáme nadrobno nakrájenou cibuli a osolíme. Pánev zakryjeme a dusíme zvolna. Přidáme na kostičky nakrájený salám a znovu zakryté dusíme. Můžeme posypat troškou oregána. Až jsou brambory úplně měkké, vyklepneme nahoru postupně všechna vejce a znovu trošku osolíme, zaděláme a zesílíme oheň nebo přidáme na proudu, aby brambory pěkně zčervenaly. Nakonec odděláme poklici a povrch posypeme nastrouhaným sýrem - najemno. Necháme zapéct a na talíř každému jeho porci posypeme hustě pažitkou, přidáme čerstvou zeleninu na talíř a nakrájíme chleba.

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva |

    2. 10. 2011 09:29

    Prosim doplnit brambory do ingredienci. :-)

  • Jiri Chrobok
    Jiri Chrobok |

    17. 2. 2005 07:02

    To by mne zajimalo jaky je rozdil mezi 250-300 g a 25-30 dkg Jirka

  • Pavlík Pavel
    Pavlík Pavel |

    4. 12. 2004 12:25

    Je to dobré,ale já tam přidávám česnek

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    8. 10. 2004 09:51

    Opraveno.

  • autorka
    autorka |

    8. 10. 2004 07:06

    opravuji salám - 25 - 30 dkg, omlouvám se.

  • autorka
    autorka |

    30. 9. 2004 12:49

    tak to můžete zkusit, není to zase tak špatné. Je pravda, že můj muž jí zapečené brambory bez chleba, ale my jsme zvyklí jíst to s ním. Ale to je každého věc a každý má jinou chuť.

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    30. 9. 2004 06:38

    Teda chleba k bramborám jsem ještě nejedla