• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Zapečená pohanka s brokolicí
    Napište svůj komentář k receptu

    Zapečená pohanka s brokolicí

    autor: babetka
    0.0
    moje hodnoceni
    3.0
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Zapečená pohanka s brokolicí
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 200
        g pohanka
      • 1
        ks cibule menší, drobně nasekaná
      • 200
        g brokolice rozdělená na menší růžičky
      • 1
        kostka zeleninový vývar
      • 1
        lžička hořčice malá
      • 100
        ml zakysaná smetana nebo tvaroh smíchaný s trochou mléka
      • 70
        g sýr
      • 1
        ks toastový chléb čerstvý, nastrouhaný na jemno
      • 1
        lžička provensálské bylinky
      • 1
        špetka sůl
      • pepř mletý na dochucení
      • voda

    Postup přípravy receptu

    1
    Propláchneme pohanku ve vařící vodě, dáme do hrnce vařit osolenou vodu, až začne vřít přisypeme propláchnutou pohanku (poměr pohanky a vody 1:2) a vaříme do té doby, než se voda vsákne do pohanky.
    2
    Opláchneme brokolici a poté ji spaříme horkou vodou (kdo nemá rád křupavější, může chvíli povařit). Do hrnce vlijeme asi 200 ml teplé vody a rozpustíme v ní půl kostky zeleninového vývaru. Ve vodě s bujónem rozšleháme hořčici i zakysanou smetanu a podle chuti přidáme sůl a pepř. Přivedeme k varu a vsypeme uvařenou pohanku, brokolici a polovinu sýra. Prohřejeme a až se sýr rozpustí, přimícháme provensálské koření. Necháme 3 min. prohřát gril.
    3
    Těstoviny s omáčkou přesuneme do zapékací mísy a posypeme cibulkou, strouhankou a zbylým sýrem. Zapékejte na střední mřížce asi 3 minuty. Vyjmeme z trouby a před podáváním nechte ještě 5 min. stát.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Špagety s brokolicí

    Špagety s brokolicí

    Sekaná s brokolicí

    Sekaná s brokolicí

    Rýžový nákyp s brokolicí

    Rýžový nákyp s brokolicí

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • jája
      jája | 10. 2. 2013 10:58

      O jakých těstovinách je v závěru receptu řeč vždyť nejsou nikde v ingrediencích zmíněné :-$

    • Kateřina Dudková
      Kateřina Dudková | 27. 4. 2007 10:01

      zapéká se bez vajíčka a s pohankou

    • Marty Marty
      Marty Marty | 15. 4. 2007 13:04

      Tak těstoviny nebo pohanka? A zapéká se to bez vajíčka???

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Luštěniny
    Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Cibule Hořčice Pepř mletý Pohanka Provensálské bylinky Sůl Sýr Toastový chléb Voda Zakysaná smetana Zeleninový vývar
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Čočka na slanině

    Čočka na slanině

    Vepřová pečeně se špenátem

    Vepřová pečeně se špenátem

    Skvělá šunková pomazánka

    Skvělá šunková pomazánka

    Křenová pomazánka k tyčinkám

    Křenová pomazánka k tyčinkám

    Kapr pečený s bylinkami na másle

    Kapr pečený s bylinkami na másle

    Ovocný salátek

    Ovocný salátek

    Pudingovo-ovocný koláč

    Pudingovo-ovocný koláč

    Hasenöhrl (zaječí uši)

    Hasenöhrl (zaječí uši)

    Adžika směs z mletého masa

    Adžika směs z mletého masa

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    37
    Staročeský domácí chléb
    Staročeský domácí chléb
    35
    Řezy Raffaelo
    Řezy Raffaelo
    28
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    25
    Avokádová pomazánka
    Avokádová pomazánka
    25
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš

    Zajímavé články

    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    AHA.cz Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    AHA.cz Deník Aha! 27.1.2021

    Deník Aha! 27.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Jak ovlivní období Kozoroha ostatní znamení? Toto vás čeká v lednu!

    Jak ovlivní období Kozoroha ostatní znamení? Toto vás čeká v lednu!

    Ženy.cz 6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    Maminka.cz Kolik dárků na Vánoce je akorát? Když jich je moc, děti si je stejně neužijí

    Kolik dárků na Vánoce je akorát? Když jich je moc, děti si je stejně neužijí

    Reflex.cz Právník Rozehnal: Nastal čas nastavit pravidla, aby on-line demokracie zůstala skutečnou demokracií

    Právník Rozehnal: Nastal čas nastavit pravidla, aby on-line demokracie zůstala skutečnou demokracií

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    • Recepty.cz
    • Zapečená pohanka s brokolicí
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí