Zákusek z BE-BE sušenek

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 160
      g moučkový cukr
    • 160
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 4
      ks vejce
    • 2
      balíček sušenky be-be
    • hnědý rum
    • čokoládová poleva
  • Krém
    • 1
      l mléko
    • 3
      ks vanilkový pudink
    • 150
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celá vejce šleháme s moučkovým cukrem, pomalu přidáme mouku s práškem do pečiva a těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme. Necháme vychladnout.
2
Uvaříme krém z mléka a pudinku, do horkého všleháme máslo a nalijeme na upečený piškot.
3
Necháme trochu vychladnout a na vlahé ukládáme BE-BE sušenky jednu vedle druhé. Pocákáme rumem a polejeme čokoládovou polevou.
4
Dáme do lednice a pak krájíme podél sušenek.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • nio
    nio |

    11. 5. 2013 11:49

    chtělo by to fotku ale jinak dobré!!!!!!! O:-) ;-)

  • Barbora Vávrová
    Barbora Vávrová |

    4. 12. 2009 11:49

    No dobré to bylo, ale že bych to zkoušela někdy znovu, to se říct nedá. Nadšení se nekonalo. A kromě toho to vůbec nedrželo pohromadě, rozpadalo se to. Příště zkusím jiný recept z be-be sušenek.

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    8. 2. 2009 14:02

    Je to docela dobré, ale krém doporučuji osladit. Já jsem dala 2 lžíce cukru + jeden vanilkový cukr a stejně se nám zdá být pudink poněkud mdlý. Použila jsem pudinkový prášek banánový, do krému dala jen 100 g másla, sušenky jsem máčela v rumovém grogu a povrch polila čokoládou na vaření. Je to dobrá buchetka.

  • Anonym
    Anonym |

    19. 10. 2006 10:34

    Jen doplňuji: opravdu se "sežral" velmi rychle, je to fakt bašta!!!!!!!!!!!!!!

  • Vlaďka Kohútová
    Vlaďka Kohútová |

    6. 10. 2006 08:52

    Včera jsem vyzkoušela pro dnešní návštěvu a už jsem neodolala a ochutnala. Je velmi dobrý, myslím, že bude mít úspěch. Dávám 1****

  • Maida
    Maida |

    7. 7. 2005 21:03

    Do krému jsem přidala cukr. Skvělé, musím dělat častěji.

  • Martina
    Martina |

    6. 5. 2005 15:20

    Díky za recept. Naší rodině moc chutnal a zařadili jsme ho do oblíbených protože není moc sladký a je moc, moc, moc dobrý.

  • Zdenča
    Zdenča |

    23. 4. 2005 21:24

    Je to velmi dobrá a rychlá buchta,já ji rozkrajuji ještě napůl oplatku.Nejlepší je uležená druhý den.

  • Andrea Nachtigalová
    Andrea Nachtigalová |

    8. 2. 2005 18:44

    tuto buchtu dělám již dlouho a velmi chutná všem, kdo ji ochutnal, je výborný jako dezert i pohoštění.Stojí za to ho zkusit...

  • Veronika Macháčková
    Veronika Macháčková |

    21. 9. 2004 07:35

    Tuto dobrotu dělám již několik let,kdysi jsem tento recept objevila v nějakém časopise,byl psaný malinkým písmem.Zkusila jsem ho a mí rodiče a sourozenci byli nadšení.Všichni kdo ji ochutnali byli spokojení a překvapení její jednoduchostí receptů jsem už rozdala spoustu.Vřele všem doporučuji.Také je nejlepší nechat ji uležet přes noc,pak je opravdu vynikající :-)

  • HANKA
    HANKA |

    20. 9. 2004 20:56

    Taky můj oblíbený zákusek

  • Regina Bednaříková
    Regina Bednaříková |

    10. 4. 2004 19:16

    Mockrát děkuji Denise že tady tento recept vložila.Je moc dobrý.

  • Regina Bednaříková
    Regina Bednaříková |

    10. 4. 2004 19:15

    Je to velmi dobré a děkuji tomu kdo to tady uložil.Doufám že mě ten dotyčný bude stále překvapovat novými a také stále lepšími recepty.Opravdu mockrát děkuji.