• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vynikající cuketová čalamáda
Napište svůj komentář k receptu

Vynikající cuketová čalamáda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 94
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikající cuketová čalamáda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg cuketa oloupané, bez zrníček
    • 1
      kg paprika - bílá v Čechách se jí říká slovenská nebo bílá
    • 4
      ks červená paprika
    • 1
      kg cibule
    • 1
      balíček deko
    • 300
      g cukr
    • 0,30
      l ocet

Postup přípravy receptu

1
Cukety a papriky nakrájíme na drobné kostičky, na jemno nakrájíme cibuli, vše smícháme s balíčkem DEKA, cukru a octa. Ponecháme odležet asi 1 hodinu. Zatím připravíme sklenice, do kterých plníme (nepřidávat vodu), uzavřeme a sterilujeme 25 min. na 80 °C.
2
Je to čalamáda, kterou lze ochutnat již druhý den! Nemusí se čekat, až se rozleží. Podává se k různým masům nebo zapečeným bramborám, chutná také k bramboráku (vůbec u těch jídel, kde se vyskytuje nějaký tuk) Já ji mám ráda vychlazenou jenom tak.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Čalamáda II.

Čalamáda II.

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jaroslava | 2. 8. 2012 07:31

    čalamáda je výborná, dělala jsem přesně podle receptu, pro velký úspěch musím dělat další, chutná, je super

  • Beatlefan | 9. 7. 2012 11:51

    Čalamáda je výborná. Akorát mi zelenina 'nevypotila' tolik vody a při vaření už nic víc nepustila, takže část čalamády nebyla ponořená v nálevu.. Letos volné místo doplním nálevem z deka:)

  • alena .j | 8. 8. 2011 20:55

    :-) ;-) :-[ :-* 8-) O:-) :-)) <3 <:-) :-S :-| :-X :'( :-! :-$ =-O :-D :-D :-(

  • alena .j | 8. 8. 2011 20:52

    :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S hmm :-) :-( ;-)

  • Jana S. | 6. 8. 2008 19:12

    Čalamáda je skvělá. První dávku jsem dělala přesně podle receptu. V druhé dávce jsem místo části cukety jsem nakrájela na kostky žlutou japonskou dýni a místo části cibule kolečka pórku - ale jen kvůli barevnosti. Chuť se příliš nezměnila. Dávám jedničku.

  • Alena | 29. 8. 2007 09:11

    Včera jsem čalamádu dělala, mohu vřele doporučit. Cuketu jsem nastrouhala na stuhadle s většími oky, papriku na úzké proužky, cibuli na půlkolečka.Dělávala jsem cuketovou čalamádu s pepřem, ale tato je lepší, jsem ráda, že jsem získala jiný recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Zelenina
Pokrmy Přílohy Ze zeleniny Zeleninové Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Cuketa Cukr DeKo Ocet Paprika - bílá
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Koláč z pekla

Koláč z pekla

Nivoví šneci

Nivoví šneci

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Dobroučká kuřecí pomazánka

Dobroučká kuřecí pomazánka

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

85
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
50
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
46
Klasické lečo
Klasické lečo
43
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Vynikající cuketová čalamáda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact