Výborná omáčka z lilku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilky propíchat vidličkou a upéct v troubě na sucho. Péct zhruba půlhodiny (záleží na velikosti lilku) na 180 °C v předem nahřáté troubě. Pečené lilky sloupneme (spíše vyškrábeme ze slupky) a umeleme nebo rozmixujeme. Česnek prolisujeme a smícháme s jogurtem, přidáme pepř nebo kari (jen jemně mleté). Nakonec přidáme vychladlý rozemletý lilek a necháme v ledničce.
2
Vhodné ke všem smaženým a pečeným masíčkám, podáváme zvlášť v misce. Osvěžující, lehké a zdravější než tatarka. Recept pochází z Pákistánu.
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kari Lilek Pepř mletý Smetanový jogurt Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Helena
    Helena |

    23. 11. 2005 17:19

    Tak tohleto hned zitra zkusim s grlovanym kuretem,lilek je dobry na vsechny zpusoby.Inspirovala jste me ,abych pridala recept z jine geograficke lokality.

Další doporučené recepty: