Voňavá šavle

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Kajkajak

Suroviny

Vložit do nákupu
    • olivový olej
    • máslo
    • cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      ks brambory
    • 2
      ks mrkev
    • 3
      hrnek voda
    • 1
      hrnek mléko
    • tymián několik větviček - čerstvý
    • 1
      ks feferonka nebo pálivá paprika
    • 1
      lžíce vegeta nebo sůl a pepř

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce dáme olivový olej a kousek másla, přidáme česnek a cibuli na drobno a lístečky tymiánu (trochu si odložíme na posypání hotové polévky na talíři), chvilku dusíme a pak přidáme najemno nakrájenou feferonku, brambory a mrkev oboje na menší plátky. Opět chvíli podusíme a přilijeme vodu nebo zeleninový vývar, mléko a okořeníme.
2
Vaříme na mírném ohni asi 10-15 minut nebo než brambory změknou, potom ručním mixérem lehce rozmixujeme a to tak, že mixér ponoříme na okraji hrnce a mixujeme zhruba jen polovinu, aby tam zůstalo pár kousků brambor a mrkve. Před podáváním na talíři posypeme ještě lístečky tymiánu.

Komentáře k receptu

  • Pepíček Jelito
    Pepíček Jelito |

    24. 8. 2010 14:54

    Teda šavlí už sem hodil požehnaně ale žádná nebyla voňavá. To mi chcete namluvit že když zblajznu tohle budu pak blít voňavě????

  • Mila Foglova
    Mila Foglova |

    7. 3. 2008 21:50

    kdyz jsme tuhle dobrutku jedli, byla pronesena hlaska : "to je ostry, jak savle a krasne vonavy ... proto ten nazev :)

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    7. 3. 2008 12:34

    No polévka vydadá, že bude dobrá.... ale ten název je trochu zavádějící :-))))