Vepřové se špenátem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Kyana

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Masíčko s omáčkou
    • 0,5
      kg vepřové maso
    • 1
      ks cibule větší
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletý kmín
    • mletá sladká paprika
    • majoránka
    • bazalka sušená
    • oregáno sušené
    • 2
      lžíce hladká mouka
  • Palačinkové nudle
    • 130
      g polohrubá mouka
    • 250
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • sůl
  • Špenát
    • 1
      balení špenátový protlak - mražený
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • mléko
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si připravíme těsto na palačinky, ze kterých budou jako příloha nudle. Mouku, mléko, vejce a sůl smícháme a necháme půl hodiny těsto odpočinout. Poté na pánvy uděláme klasické palačinky.
2
Mezitím si osmahneme cibuli a nakrájíme maso na kostičky (menší kostičky budou rychleji hotové), nakrájené maso dáme na cibulku a restujeme. Až když není maso červené osolíme, opepříme a přidáme kmín, mícháme, aby se maso nepřipálilo, po asi 3 min přidáme mletou papriku, bazalku a oregano, stále restujeme a mícháme, pak přidáme jednu polévkovou lžici hl.mouky - zaprášíme maso, zamícháme a podlejeme teplou vodou a necháme vařit, občas zamícháme a podléváme vodou. Je lepší podlévat menším množstvím vody, ale častěji - vždy teplou vodou. Takto vaříme do změknutí masa. Když je maso měkké, uděláme slabší jišku - 1 dcl vody + 1 lžice hl.mouky - mouku rozmícháme ve vodě v hrnečku a nalijeme na maso, zamícháme a necháme chviličku zavařit.
3
Špenát - do kastrulku nalijeme trochu oleje (kdo chce může osmahnout cibuli), vložíme špenátový protlak a krátce povaříme, přidáme sůl, prolisovaný česnek, trochu mléka a nakonec vmícháme jedno celé vejce.
4
Hotové palačinky nakrájíme na dlouhé asi 1cm široké nudle a můžeme začít servírovat.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.