Vepřové s květákem a hráškem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jafin

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      vepřové maso 2-3
    • 1
      zakysaná smetana
    • 2
      vejce
    • 1
      květák
    • 1
      sterilovaný hrášek
    • 1
      cibule
    • 4
      česnek
    • 200
      g tvrdý sýr
    • pepř mletý
    • sůl
    • vegeta
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na malé nudličky, osolíme, opepříme a spolu s nakrájenou cibulí a česnekem osmahneme dozlatova. Potom tuto směs dáme do zapékací misky, na ni navršíme květákové růžičky, které jsme povařili v osolené vodě asi 3 minuty, dále přidáme hrášek a zalejeme smetanou,v e které jsme rozmíchali vejce a ochutili pepřem a vegetou. Hustě posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct - 170°C asi 30 minut. Dospod zapékací misky lze dát ještě uvařené, pokrájené brambory - jsou moc dobré.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    28. 6. 2006 16:12

    Vynikající lahůdka.Maso jsme okořenili jako na čínu a na to květáček se smetánkou a špetkou muškátového oříšku.Opravdu jsme si celá rodina pochutnali.