Vepřové plátky v gulášové šťávě

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek vepřová krkovice
    • hořčice plnotučná
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej nebo sádlo
  • Gulášová šťáva
    • 3
      ks cibule
    • mletá paprika
    • sůl
    • kmín
    • pepř mletý
    • majoránka
    • česnek
    • tmavá jíška
    • 500
      ml voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a lehce zakápneme olejem. Necháme v lednici nejlépe přes noc odležet, ale stačí i na několik hodin. Poté plátky zprudka na oleji (sádle) z obou stran opečeme tak, aby byly hotové. Vyjmeme z pánve. Později se budou vkládat do gulášové šťávy.
2
Na gulášovou šťávu na oleji (sádle) orestujeme jemně nakrájenou cibuli a česnek společně s kmínem, přidáme sladkou mletou papriku, krátce zpěníme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, povaříme asi 15 min., dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Podle potřeby zahustíme buď nadrobenou chlebovou střídkou nebo já používám hotovou tmavou jíšku. Do omáčky přidáme opečené maso a vše společně ještě 10-15 minut zvolna provaříme.
3
Podáváme se šťouchanými brambory.
4
Recept je z pořadu "Kluci v akci". Zaujal mě, vyzkoušela jsem ho a měl velký úspěch.

Komentáře k receptu

  • Jan.K
    Jan.K |

    27. 8. 2011 15:29

    Musim také pochválit velice jednoduché a velice chutné

  • Petra
    Petra |

    24. 11. 2006 10:21

    včera jsem tuto dobrotu uvařila a všichni se olizovali je to opravdu moc dobré

  • Jana D.
    Jana D. |

    31. 1. 2006 22:56

    Také jsem vyzkoušela a je to výborné. Už jsem to vařila 2x.