Vepřové kostky s pepřovou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová kýta
    • česnek sušený
    • sůl
    • 200
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule menší
    • 2
      lžíce máslo vrchovaté
    • 1
      lžička tymián sušený
    • 1
      kostka hovězí vývar silný
    • 1,5
      dl smetana 12%

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky o hraně cca 2 cm. Dáme do pekáčku, do kterého jsme dali před tím na dno trošku vody (opravdu jen trochu). Maso osolíme a posypeme sušeným česnekem. Poté nakrájíme na menší kostky libovou anglickou slaninu a nasypeme na maso v pekáčku. Dáme do trouby a pečeme při 220°C do měkka.
2
Mezitím si připravíme omáčku. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrcený zelený pepř a tymián. Chvilku promícháváme. Přilejeme trošku nálevu z pepře, přidáme vývar (1 kostku zalejeme do 1/2 hrnku horké vody a rozmícháme), přidáme smetanu a chvíli povaříme. Podle chuti přisolíme a zahustíme hotovou granulovanou jíškou (nebo si uděláme klasickou). Hotovou omáčkou zalejeme maso v pekáčku a necháme v troubě tak dlouho, až je maso měkké.
3
Jako přílohu doporučuji šťouchané brambory, do kterých jsme dali trochu pepřové omáčky, aby nebyly tak suché.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.