Vepřová pečeně v bylinkové krustě

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g vepřová pečeně Vykostěná
    • 5
      lžíce bylinky Jemně nasekané (petrželka, pažitka, bazalka..)
    • 2
      ks česnek Utřené
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžíce strouhanka
    • sůl
    • olej
    • 30
      g máslo 2 - 3
    • 20
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Bylinková směs:** zamíchejte vejce, citronovou šťávu, bylinky, česnek, sůl a strouhanku dle hustoty. Pečeni nakrájejte na plátky, nařízněte okraje,trochu naklepejte a osolte. Pak je na oleji opečte z obou stran a přendejte do pekáčku, potřete plátky bylinkovou směsí, malinko podlijte, vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 30 minut, dle potřeby ještě podlijte. Nakonec, zahustěte šťávu máslem a moukou rozmíchanou v trošce vody.
2
Podávejte s různě upravenými bramborami. Originál recept byl na pečeni vcelku. Já jí pekl takto, bál jsem se, aby krusta držela na mase, je to i rychlejší úprava. Skoro velikonoční.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.