• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Vařené brambory
    Napište svůj komentář k receptu

    Vařené brambory

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 12
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Vařené brambory
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg brambory
      • voda
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        špetka kmín

    Postup přípravy receptu

    1
    Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostičky. Dáme do studené vody, osolíme, okmínujeme a vaříme do měkka (asi 15 minut).
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vařené topinambury

    Vařené topinambury

    Vařené mušle

    Vařené mušle

    vařené plněné kapsičky

    vařené plněné kapsičky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Honza
      Honza | 14. 10. 2016 15:43

      Já jsem byl v tomhle receptu ztracen, protože nevím nic o základech vaření, po dlouhém hledání mi pomohlo až tohle: http://jak-to-udelat.cz/jak-uvarit-brambory/

    • Hany
      Hany | 16. 4. 2016 11:20

      A zkusili jste MW ? Do mikrokreténu dám oškrabané a nakrájené brambory, lžíci vody, lžičku česnekové pasty, zaváži, protřepu, aby se pasta rozpustila a obalila brambory, pak udělám dvě dírky pro odchod páry, dám do MW na plný výkon, ... za 5 min. je hotovo. Záleží na velikosti.brambor. Když jsou větší, nedovařené, přidám ještě minutu.

    • mamba54
      mamba54 | 2. 10. 2014 10:00

      Pokud chcete mít uvařené brambory rychle a úsporně, nalejte do tlakového hrnce pouze čtvrt litru vody a jednu štamprdli oleje. Přidejte brambory, osolte, promíchejte a uzavřete hrnec a dejte na oheň. Jak začne syčet pára z ventilu, počkejte 5 minut a brambory jsou hotové. Lze i s bramborami ve slupce. Úpora vody, energie i času je značná. :-) :-)

    • Beyk
      Beyk | 8. 3. 2014 13:35

      Jestli chcete brambory jako prilohu, tak davame do vrouci vody- vic vitaminu. Kdyz date brambory do studene, vsechny vitaminy zustanou ve vode, kterou vetsina z vas vyleje... :-)

    • imperial
      imperial | 28. 4. 2013 15:31

      vetšinou tam dávám máslo ale nemusí se dávat jen jakou maš chuť ;-)

    • I.B.
      I.B. | 18. 11. 2012 16:44

      Nauc se psat cesky

    • ffs
      ffs | 14. 9. 2012 11:43

      dfdsf

    • TomTom
      TomTom | 20. 5. 2012 13:36

      Soli 20 ml odměrkou, jinak je to něco málo víc než dvě rovné polévkové lžíce Tak to musí bejt tak 5 kilo brambor, jinak musejí bejt přesolený na zblití... :-S :-S :-S

    • Ostravak
      Ostravak | 3. 3. 2012 14:55

      Naopak! Dělá to správně. :-)

    • petra
      petra | 2. 3. 2012 10:26

      lo, kisaoxrf ;-) ;-)

    • Karel
      Karel | 9. 2. 2012 16:34

      Nejsem kuchař. Manželka vaří zemáky třicet roků neslané a nic jiného do nich nedává. Tak jsem si před lety našel kolik té soli tam dát a ještě jsem to korigoval zkoušením. Pro čtyři osoby používám třílitrový hrnec. Oškrábaných a nakrájených zemáků dám tolik co tam vejdou, aby to pak nekýpalo. Vařící vody z rychlovarné konvice tam vejde asi 1,2 litru. Soli 20 ml odměrkou, jinak je to něco málo víc než dvě rovné polévkové lžíce, ale lžíce normální hluboké, ne takové ty plytké špičaté. Přidám asi čtvrt malé kávové lžičky bílého pepře (raději méně ), to samé množství drceného nebo mletého kmínu, špetku libečku, špetku pažitky a jeden velký stroužek česneku. Tak uvařené zemáky jsou chutné i samé. Zdravím z Valašska

    • Standa
      Standa | 8. 10. 2011 21:42

      Brambory vařím nad parou. Oloupané brambory vcelku (nenakrájené) vložím do velkého hrnce na pařák na knedlíky, pridám potřebné množství vody uzavřu poklicí a vařím asi 20-30min. Uvaření kontroluji vpichem, Chuť takto uvařených brambor je stejná jako brambor uvařených v šupce. Vše bez ztráty vitamínů a hlavně minerálů (draslíku). Takto uvařené brambory není nutné již solit. Podávame teplé s tenkým proužkem másla přímo na teplé brambory na talíři.

    • Petr
      Petr | 8. 10. 2011 10:21

      Vitamíny kontroluju, nikdy mi nevyplavaly ani ze studené vody, jax na to přišla?

    • lenule
      lenule | 12. 9. 2011 18:57

      A jak se to dělá,že jsou tak měkky ?? :-\ Dává se tam máslo nebo něco ?? Prosím odpovězte mi někdo. O:-)

    • Petr
      Petr | 27. 8. 2011 15:30

      Chce to víc než špetku soli. Moje brambory byly pěkně sladké :-$

    • Lucka
      Lucka | 12. 6. 2011 10:27

      Díky za to, jelikož s vařením začínám a vařím jen sporadicky, tak vždy zapomenu, co se kdy kam dává a jak dlouho se to dělá, proto jsem ráda i za tento návod, jinak bych musela otravovat mamču na výletě:-P

    • Steve
      Steve | 8. 6. 2011 12:12

      Brambory jedině s česnekem :D

    • vlasta
      vlasta | 27. 3. 2011 09:51

      brambory vkládáme vždy! do horké osolené vody! Nevymáčí se tolik vitamínů

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 25. 6. 2008 09:36

      Cesnak pri varení zemiakov, sa môže dať, kto ho znáša, a má rád. Ja dávam cesnak večšinou v zimných mesiacoch, keď sú zemiaky trochu chytenéchladom /stačí im +5%C a sú cítiť nasládlosť/. Cesnak anuluje sladkosť od chladu.

    • Lena
      Lena | 24. 6. 2008 23:09

      Skvělé jsou brambory uvařené s jedním nebo dvema stroužky česneku, tedy kdo má rád česnek.

    • Jana Tichá
      Jana Tichá | 24. 6. 2008 17:45

      hm tak to s tou mrkví nemusí být vubec špatné

    • Pavel Porubský
      Pavel Porubský | 28. 3. 2008 06:25

      já přidávám ještě do brambor libeček, kousek a až jsou brambory uvařené, posypu je ještě jemně nakrájenou pažitkou.

    • Jan
      Jan | 17. 3. 2008 11:38

      To je věda, uvařit brambory, že? Třeba tchyně si brambory naloupe několik hodin předem a máchá je ve vodě a pak je vaří doslova megavarem. Cokoliv vaří, tak jí to v hrnci po celou dobu vře. AŤ je to polévka, smetanová omáčka, prostě cokoliv. To musím jít z kuchyně pryč, nebo by mě taky trefil šlak, jak píše v příspěvku paní Pospíšilová. A těstoviny vaří pod pokličkou. Barbarství.

    • Iva P.
      Iva P. | 22. 10. 2007 18:07

      D :) Jestli myslis na jakou teplotu, tak myslim, ze nejlepsi je, jakmile zacnou varit, tak teplotu stahnout a varit uz jen pozvolna. Kdyz varime naplno celou dobu, tak se brambory navrchu rozvari a uvnitr zustanou tvrde..aspon ja mam tuhle zkusenost :)

    • D
      D | 28. 9. 2007 14:47

      otazka? na jak moc vaříme ?

    • Veri
      Veri | 17. 7. 2007 13:06

      esta: :D:D když nevíte jak se dělá rýže, stačí otočit krabici a přečíst návod, :D:D poradim, že je to špaget, těstovin, krupice, atd.. snad vám to pomůže :D:D:D:D:D:D:D:D:D

    • iva,  londyn
      iva, londyn | 24. 6. 2007 20:43

      Ja pouzivam hrnec s vrchem na naparovani a tak varim brambory a vsechnu ostatni zeleninu v pare. Rychle a udrzi chut.

    • Di
      Di | 26. 11. 2006 11:18

      To záleží na době, kdy je vaříte. na jaře je rozhodně lepší je nechat vylouhovat.

    • Marie Pospíšilová
      Marie Pospíšilová | 17. 10. 2006 06:17

      Brambory (i jiná zelenina) se dávají zásadně do vařící vody. Jinak ztratí všechny vitamíny. Kolegyně brambory louhuje přes noc, mě by z toho trefil šlak.

    • Marta Hajkova
      Marta Hajkova | 25. 9. 2006 10:03

      Honzo, nic nezkazis, pokud das 1 lzicku soli a 1 lzicku kminu. Pokud varis napr. testoviny - ty se museji varit v hodne vody (2 litry), dej soli 2 lzicky a nic si z toho nedelej, kazdy z nas jednou zacinal a taky se ptal

    • Michal
      Michal | 24. 3. 2006 11:50

      musim vam podekovat, prave mi tenhle recept usetril mensi ztrapneni:)

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 26. 2. 2006 18:10

      Viz. recepty "bramborová kaše".

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 26. 2. 2006 17:24

      Myslím, že by se uživil i návod na přípravu bramboové kaše. Kdy lít a jaké mléko, zda mixovat, šlehat, pasírovat....

    • rohlík
      rohlík | 26. 2. 2006 14:52

      no jeste ze to tu je, zapomel bych je osolit a okminovat :)

    • Honza
      Honza | 25. 2. 2006 10:42

      Kolik té soli se dává? Např pro 4 porce dle návodu.Jsem kuchař začátečník.

    • esta
      esta | 16. 2. 2006 17:50

      Tohle je prvni a obavam se jedina stranka kde jsem nasla jak se vari brambory (co nejjednodusseji a popsano "cesky" aby tomu rozumel kazdy). snazim se na netu najit jak se vari brambory, ryze ...proste to nejzakladnejsi, co je pro vsechny kuchare jasne a banalni. Pro cloveka co nikdy nemusel varit a najednou si neco musi uvarit je to nepredstavitelny problem a melo by to tu byt.

    • hanka
      hanka | 22. 12. 2005 20:23

      Paní Jarmilo, já např. marně v kuchařkách a na netu hledám, jak se mají správně vařit brambory - rohlíčky. A nenacházím. Nechtěla byste doplnit recept?

    • chemik
      chemik | 7. 10. 2005 11:29

      lepší je kousek natě z libečku nebo lžička kurkumy

    • Alice Kovářová
      Alice Kovářová | 15. 9. 2005 02:23

      Jestli můžu přispět také troškou do mlýna, brambory doporučuji vařit s celerovou naťí! Naučila mne to moje babička a je to opravdu moc dobrý - brambory pak mají výraznější chuť :-) A co se celkově vaření týče - každý nějak začíná ... Přeji všem hodně zdaru při kuchtění !!!

    • Milan
      Milan | 13. 9. 2005 17:12

      Presne tak.Honyek ma pravdu,treba ja ted chtel uvarit bramborz a nejak sem nevedel jak na to:-)

    • Honzek
      Honzek | 24. 7. 2005 14:32

      Nechtel bych nejak urazet pani Jarmilku, ale zadna ucena( ucenej) z nebe nespadl. A ona se urcite take ptala na tuhle banalitu. Chvalim i takovehle prispevky, ktere jsou urcite za potrebi

    • Janinka
      Janinka | 27. 6. 2005 18:25

      Je pravda, že se na této stránce objevuje spousta nových receptů, ale stále se mezi nás dostávají nové a nové kuchařinky (a kuchaříci), kteří uvítají i recepty, které my - "staré ostřílené baby" děláme úplně automaticky. Takže není na škodu nějakou tu "klasiku" uvést a není to ani trošku zbytečné.

    • kralik
      kralik | 27. 6. 2005 16:19

      Rozhodne tu recept na brambory neni navic, ale myslim, ze vsechno se ma varit tak dlouho, dokud to neni uvarene. a to se tyka i brambor

    • Michal
      Michal | 22. 4. 2005 11:26

      Presne tak... ja co umim caj a michane vajicka, jsem se hned musel divat jak dlouho se brambory vari. Jeste ze jste to sem dali...

    • blb
      blb | 9. 12. 2004 17:25

      pani jarmilo....neumi

    • Petr Kazik
      Petr Kazik | 3. 11. 2004 20:15

      Opravdu bajecne, uz jsme je delali nekolikrat

    • Jarmila Fialová
      Jarmila Fialová | 25. 2. 2004 10:05

      Skutečně "originální recept", snad uvařit brambory umí každý, je zbytečné dávat do receptářů.

    • Andrea Mayerová
      Andrea Mayerová | 5. 2. 2004 09:52

      Zkuste někdy brambory povařit s pár kolečky mrkve. Zvýrazní se chuť brambor a natáhnou příjemnou vůni mrkve. ;o)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
    Přílohy Brambory Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kmín Sůl Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Couračka

    Couračka

    Kovářské kotlety

    Kovářské kotlety

    Tvarohový tunel plněný ovocem

    Tvarohový tunel plněný ovocem

    Sýrová pomazánka s česnekem II.

    Sýrová pomazánka s česnekem II.

    Beránek piškotový

    Beránek piškotový

    Vepřové maso ve vlastní šťávě

    Vepřové maso ve vlastní šťávě

    Česnekovo-sýrová omáčka

    Česnekovo-sýrová omáčka

    Česneková krkovička na houbách

    Česneková krkovička na houbách

    Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

    Buchta (koláč) z přesnídávek -…

    Doporučujeme

    75 minut
    Quiche s brokolicí, Fava fazolemi, slaninou a fetou

    Quiche s brokolicí, Fava fazolemi,…

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    20 minut
    Česnečka

    Česnečka

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    Poslední sledované recepty

    42
    Míša řezy
    Míša řezy
    31
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    30
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    29
    Palačinky
    Palačinky
    29
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny

    Zajímavé články

    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…

    Sledujte nás

    AHA.cz Holubové mají lidé dost: Zmizte do Anglie! Co je tak naštvalo?

    Holubové mají lidé dost: Zmizte do Anglie! Co je tak naštvalo?

    AHA.cz Dcera Laufera nemá dobré zprávy, je v šoku z chování zdravotníků

    Dcera Laufera nemá dobré zprávy, je v šoku z chování zdravotníků

    AHA.cz Deník Aha! 5.3.2021

    Deník Aha! 5.3.2021

    Dáma.cz Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Dáma.cz Kolik kroků denně máme ujít? Doporučených 10 tisíc je zbytečně moc

    Kolik kroků denně máme ujít? Doporučených 10 tisíc je zbytečně moc

    Ženy.cz 5 sukní, které se budou na jaře nejvíc nosit. Kterou už máte doma?

    5 sukní, které se budou na jaře nejvíc nosit. Kterou už máte doma?

    Maminka.cz 10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    Reflex.cz Připravte si šrajtofle, mejdan skončil. Vláda by měla obyvatelům nalít čistého vína a oznámit jim brzký růst daní

    Připravte si šrajtofle, mejdan skončil. Vláda by měla obyvatelům nalít čistého vína a oznámit jim brzký růst daní

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    • Recepty.cz
    • Vařené brambory
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí