• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Vánoční Cinzano
    Napište svůj komentář k receptu

    Vánoční Cinzano

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Vánoční Cinzano
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 0,50
        kg rýže
      • 0,50
        kostka droždí
      • 1
        ks citron
      • 4
        ks nové koření kuličky
      • 4
        ks hřebíček
      • 1
        ks muškátový oříšek celý
      • 1
        špetka muškátový květ
      • 1
        špetka skořice - mletá
      • 1
        špetka zázvor - mletý
      • tymián
      • 1,50
        kg cukr krystal

    Postup přípravy receptu

    1
    Rýži 12x propereme (důležité) a dáme do 5 litrové lahve. Posypeme rozdrobeným droždím, přidáme kůru a ostrouhaný na kolečka nakrájený citron. Na to přidáme všechno koření dle receptu. Svaříme 3 a 1/2 litru vody s cukrem po vychladnutí na to nalijeme, asi 3 cm pod okraj láhve. Hrdlo zavážeme celofánem, který na několika místech propícháme. Necháme 6 týdnů kvasit na světle a teple. Pak hadičkou stočíme a za stejných podmínek necháme 10 dnů ustát. Po této době stáčíme do lahví.
    2
    Podáváme vychlazené.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vánoční chlebíček

    Vánoční chlebíček

    Vánoční čatní

    Vánoční čatní

    Vánoční vánočka

    Vánoční vánočka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Anonym
      Anonym | 4. 12. 2007 22:19

      musím taky zkusit ale do Vánoc už to aasi nestihnu :-(

    • Marika Š.
      Marika Š. | 26. 11. 2007 20:27

      tak Vážení je to naprostá bomba!!! na oslavě jsem všem nalila a neřekla že to není z obchodu-originál. nikdo to nepoznal a po vyzrazení že je vlastní výroby chtěli všichni recept :-) dávám za 1

    • Lucie
      Lucie | 5. 11. 2007 16:10

      tak už nám to kvasí v pětilitrovce :-) jsem na to hrozně zvědavá pořád chodím a čuchám :-) užasná vůně...

    • Lucie
      Lucie | 2. 11. 2007 11:07

      hmmm to vypadá hodně zajímavě určitě vyzkouším a dám vědět

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 2. 11. 2007 08:48

      Kurs českého jazyka prosím do diskuze - Jen tak.

    • Anonym
      Anonym | 2. 11. 2007 08:27

      voláme oslovujeme Zuzo :-)

    • Zuzana Zelinková
      Zuzana Zelinková | 2. 11. 2007 08:23

      vím jakse píše moje jméno!!! nikdo mě nepíše Zuzy ani já se tak přiležitostně nepodepisuj!!!i Je to zdrobnělina!!! tozn. měkké i !!!!!!!!!!!!!!!! Zkuste se zeptat nějaké Zuzany jak by se asi napsala. určitě né Zuzy ani to k tomu nesedí už od poohledu.

    • Jarka O.
      Jarka O. | 2. 11. 2007 07:24

      Nene, vážení. Marie má pravdu. Kdyby se Zuzka podepsala Zuzi, bylo by její jméno nesklonné a mělo by být ve všech pádech Zuzi. Když je to Zuza, skloňuje se podle vzoru žena:-))

    • Zuzana Zelinková
      Zuzana Zelinková | 1. 11. 2007 21:40

      Zuzi :-) a jinak recept se mě zdá zajímavý

    • Anonym
      Anonym | 1. 11. 2007 20:47

      Marie H. Zuzi-jako jmémo a ještě k tomu zdrobnělina. se píše opravdu Zuzi vzory se na jméma nevstahují

    • Petra Špačková
      Petra Špačková | 1. 11. 2007 20:05

      Zuzy-množné čísloZuzi-jednotnéanonym to má napsané dobře

    • Vendy
      Vendy | 1. 11. 2007 19:58

      myslela sem že se tu píšou komentáře k receptů a né vzteklé přestřelky nicméně muj muž je ze slovenska a tam to vyrábějí také ale trochu pozmění koření nám to tam chutnalo ale do výroby jsem si zatím netroufla tak to asi skusím Děkuji za recept

    • Marie H.
      Marie H. | 1. 11. 2007 19:49

      Anonyme - to je zřejmě myšleno na mě - já jsem nenapsala, že se nepovedlo, ale že je to rozdíl od originálu. Věřte, nic jsme nešidili !Mimochodem - Zuza - bez ZuzY jako žena - bez ženY !!!

    • Anonym
      Anonym | 1. 11. 2007 19:39

      nechápu že se vám to nepovede asi nějak šidíte ingredience :-) a mimochodem ...Zuzi!! :-)

    • Marie H.
      Marie H. | 1. 11. 2007 18:25

      Když kdysi nebylo k sehnání pravé Cinzano, tak jsme to taky doma vyráběli, ale na rozdíl od Zuzy musím říct, že to je velký rozdíl. To saké jsme taky zkoušeli, ale byl to jiný recept, taky jen jednou, bohatě stačilo.

    • Anonym
      Anonym | 1. 11. 2007 18:21

      ahoj my to u nás děláme taky a je to vážně mnamka někteří známí si myslí že je to originál :-)

    • Zuza
      Zuza | 1. 11. 2007 18:18

      bez hadičky se to dá jen normálně přelít přez cedník a tech kvasnic opravdu jen půl balíčku jinak to moc kvasí někteří to mohou znát pod názvem Arak

    • Marketa
      Marketa | 1. 11. 2007 18:08

      Da se to nejak stocit bez hadicky? Ze bych to treba jen precedila pres sito?

    • barča
      barča | 31. 10. 2007 16:25

      Já to znám jako falešné saké, dělala jsem jen jednou, nic moc. Hodně z toho prorážely kvasnice.

    • Zuza
      Zuza | 31. 10. 2007 09:52

      tohle u nás v rodině děláme každý rok a s originálem je to skutečně k nerozeznání podáváme vychlazené s kolečkem citronu mnam

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
    Nápoje Alkoholické Vaření Chlazení Vánoce Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krystal Droždí Hřebíček Muškátový květ Muškátový oříšek Nové koření Rýže Skořice - mletá Tymián Zázvor - mletý
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Balkánský salát

    Balkánský salát

    Jablkový koláč od Alice

    Jablkový koláč od Alice

    Slavnostní bramborová kaše

    Slavnostní bramborová kaše

    Masové závitky

    Masové závitky

    Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

    Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

    Výborná pizza

    Výborná pizza

    Bramborový knedlík podle norem

    Bramborový knedlík podle norem

    Vynikající vanilková zmrzlina

    Vynikající vanilková zmrzlina

    Houbová pohanka - pohankový kuba

    Houbová pohanka - pohankový kuba

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    39
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…
    33
    Palačinky
    Palačinky
    30
    Bramboráky
    Bramboráky
    26
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku
    23
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    AHA.cz Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    AHA.cz Nedělní Aha! 28.2.2021

    Nedělní Aha! 28.2.2021

    Dáma.cz Jak poznáte, zda je to láska, nebo chtíč? Tyto pocity vám napoví, že chcete jen sex

    Jak poznáte, zda je to láska, nebo chtíč? Tyto pocity vám napoví, že chcete jen sex

    Dáma.cz Co je nejsilnější stránka vašeho znamení, která vás dostane z průšvihů?

    Co je nejsilnější stránka vašeho znamení, která vás dostane z průšvihů?

    Ženy.cz Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Maminka.cz Tyhle slavné matky rodily po čtyřicítce! Co si na tom pochvalují?

    Tyhle slavné matky rodily po čtyřicítce! Co si na tom pochvalují?

    Reflex.cz ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    • Recepty.cz
    • Vánoční Cinzano
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí