Valentýnská čoko srdce s mandlemi

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g čokoláda na vaření
    • 100
      g máslo
    • 150
      g cukr krystal
    • 60
      g hrubá mouka
    • 20
      g kokos strouhaný
    • pečící papír
  • Mandlová krusta
    • 100
      g cukr krystal
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 80
      g mandlové lupínky pražené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejeme troubu na 170 °C. V misce rozpustíme máslo a nalámanou čokoládu. V míse ušleháme vejce a cukr. Postupně přidáme zchladlou, rozpuštěnou čokoládu s máslem, přidáme kokos a mouku, zamícháme těsto vlijeme na menší plech o rozměrech 25 cm na 35 cm. Vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 20 minut.
2
Mezitím v pánvi roztavíme cukr na karamel, když je zlatý, zalijeme ho trochou vody. Odmícháme ode dna a opět rozvaříme. Vaříme, dokud nevznikne hustší sirup. Nakonec vmícháme med, citronovou šťávu a necháme přejít varem.
3
Horkým karamelem potřeme upečený teplý plát a posypeme opraženými mandlovými lupínky. Po ztuhnutí vykrajujeme srdíčka.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • teanoa
    teanoa |

    15. 2. 2011 17:50

    jsou super a rodine chutnali

  • teanoa
    teanoa |

    15. 2. 2011 17:49

    super ja je delala jsoufakt bomba :-$