Uzené karé na víně

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg uzené maso karé
    • 200
      g sušené švestky
    • 5
      dl červené víno
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      lžíce pikantní hořčice
    • křen
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso vložíme do pekáče, přidáme švestky, zalejeme vínem smíchaným s 2,5 dl vody, přikryjeme a 24 hodin marinujeme. Potom ho vyjmeme, osušíme, potřeme hořčicí a vložíme zpět do pekáče. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, přikryjeme a pečeme asi 1 hodinu v troubě. Po dobu pečení obracíme a poléváme šťávou. Měkké maso vyjmeme, výpek osolíme, opepříme a krátce povaříme. Maso podáváme nakrájené na plátky a polité omáčkou.

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    21. 3. 2006 06:51

    Kajka, mäso vrátite späť k vínu. Vyberiete ho len na potretie horčicou . Čo sa týka prílohy, najlepšia je bagetka alebo mi zvykneme prikusovať Veľkonočný pletenec ( recept som už pridala ). A to vínko červené, ako píše pani Marie : )))

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    20. 3. 2006 20:08

    Souhlasím s Kajkou, recept je super, ale nemůžu se rozhodnout, jaká příloha se k tomu nejvíc hodí. Vychází mi to nejlíp jen na bagetu a zapíjet červeným vínem, stejným jako je v receptu. Co Vy k tomu podáváte ?

  • Kajka
    Kajka |

    20. 3. 2006 19:51

    Paní Terezko, zase super receptík, Hned vyzkouším. Akorát se chci zeptat, to maso po marinování vracíme zpět na čistý pekáč nebo zpět k tomu vínu?Děkuji