Tvarohový koláč II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      listové těsto
    • 6
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 0,5
      l mléko
    • 0,5
      kg tvaroh
    • 2
      balíček zlatý klas

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto rozválíme a položíme na plech. Žloutky vyšleháme se 100 g cukru, přidáme v mléce rozmíchaný Zlatý klas, vanilkový cukr a tvaroh. Vlijeme na listové těsto a dáme péct.
2
Když je koláč upečený asi na 80%, vyjmeme ho z trouby a navrstvíme na něj vyšlehaný sníh z bílků a 100 g cukru.
3
Vidličkou uděláme na povrchu jemné ozdobné vlnky. Dáme do trouby péct, dokud sníh nebude růžový. Po vychladnutí krájíme na řezy.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Verena N.
    Verena N. |

    1. 7. 2005 13:06

    Děkuji moc za odpověď a zítra určitě vyzkouším. Přeji hodně kulinářských úspěchů.

  • Terézia Jarčušková
    Terézia Jarčušková |

    30. 6. 2005 11:29

    Zlatý klas je vlastne škrob s vanilkovou príchuťou, niečo ako vanil. puding, ale po uvarení je hustý. U nás sa predáva v podobných sáčkoch ako puding.

  • Verena N.
    Verena N. |

    29. 6. 2005 22:20

    Prosila bych radu, co je to Zlatý klas. Děkuji.

  • Di
    Di |

    29. 6. 2005 19:13

    Znám jako tvarohové kremeše. Je to skvělý moučník.